Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, κάνοντας δεκτές τις εισηγήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου και του αρεοπαγίτη, Γιώργου Αναστασάκου, αποφάνθηκε ότι τα δάνεια του τέως ΟΕΚ υπάγονται στο «νόμο Κατσέλη». Να σημειωθεί ότι ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διάδοχός του είναι ο ΟΑΕΔ.
ΑΣΕΠ: 2.213 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Δημοσίου – Οι αιτήσεις, οι θέσεις και τα προσόντα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «νόμο Κατσέλη», όσοι έχουν λάβει δάνεια από Τράπεζες και έχουν μόνιμη και πραγματική αδυναμία να τα αποπληρώσουν, μπορεί να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου, μέσω Ειρηνοδικείου.
Ανέκυψε όμως το ζήτημα, εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον τέως ΟΕΚ, μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» μετά την κατάργηση του εν λόγω Οργανισμού και την υπαγωγή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους στον ΟΕΑΔ.
Τελικά, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος και οι αρεοπαγίτες είπαν ότι μπορούν να υπαχθούν τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ στο «νόμο Κατσέλη».
Αντίθετα, δεν μπορεί να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» τα «προσωπικά δάνεια εκτάκτων αναγκών» που χορήγησε ο ΟΕΚ προς τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και υπαλλήλους του Οργανισμού, για να αντιμετωπιστούν έκτακτα έξοδα σε περιπτώσεις γάμου, τοκετού, σοβαρής ασθένειας, θανάτου ή έκτακτης στεγαστικής ανάγκης.