Για την ακρίβεια, μέσω της παραπάνω απόφασης, παρέχεται η δυνατότητα σύστασης -από τους φορείς εφαρμογής του Ν. 4399/2016- επιτροπών ελέγχου αξιολόγησης, οι οποίες θα πρέπει να απαρτίζονται μόνον από μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ), κατόπιν προηγούμενης δήλωσης συμμετοχής τους σε αυτές τις διαδικασίες.
Μάλιστα, αξίζει να επισημανθεί πως για τα μέλη του ΕΜΠΑ που θα δηλώσουν συμμετοχή στις επιτροπές δεν αναστέλλεται το δικαίωμά τους να λειτουργούν και ως αξιολογητές σε επενδυτικά σχέδια, δύνανται να συμμετέχουν σε επιτροπές περισσότερων του ενός φορέα εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου, ενώ παράλληλα οι φορείς, όπως για παράδειγμα οι περιφέρειες, μπορούν να συστήνουν περισσότερες από μία επιτροπές.
«Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται σημαντικά η συγκρότηση πρόσθετων επιτροπών ελέγχου αξιολόγησης, ώστε να επιταχυνθούν οι υπαγωγές των επενδυτικών σχεδίων στις περιφέρειες, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Κλήρωση
Στο πλαίσιο της τελευταίας, κοινοποιείται πως έχει ήδη αποσταλεί από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακών Νόμων του υπουργείου προς τα μέλη του ΕΜΠΑ πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική κλήρωση επιλογής των μελών του που θα στελεχώσουν τις πρόσθετες επιτροπές. Ως καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει οριστεί η Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.
Διευκρινίζεται ότι όσα μέλη, ανταποκρινόμενα σε προηγούμενες προσκλήσεις, έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να μετέχουν στις επιτροπές ελέγχου αξιολόγησης, καθώς και όσα μέλη μετέχουν ήδη σε επιτροπές, θα πρέπει να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους, εφόσον το επιθυμούν.
Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr