Στην ίδια έκθεση προτείνεται η επέκταση της περιόδου χάριτος των δανείων του EFSF τουλάχιστον κατά 17 χρόνια ενώ των δανείων που έχει χορηγήσει ο ESM για 6 χρόνια.
Τέλος, για τα διακρατικά δάνεια που έλαβε η Ελλάδα με το πρώτο Μνημόνιο το ΔΝΤ προτείνει την επέκταση της περιόδου χάριτος κατά 20 χρόνια.
Η λήξη όλων των ευρωπαϊκών δανείων σύμφωνα με το ΔΝΤ θα πρέπει να παραταθεί έως το 2080.
ΑΣΕΠ - Δημοτική Αστυνομία: Προσωρινά αποτελέσματα για 208 θέσεις κατηγορίας ΠΕ
Όσον αφορά στο επιτόκιο των δανείων που έχει χορηγήσει ο EFSF και o ESM η έκθεση βιωσιμότητας εκτιμά ότι θα πρέπει να παγώσει στο επίπεδο του 1,5% τουλάχιστον έως το 2045.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι χωρίς την υλοποίηση των προτάσεων του το xρέος της Ελλάδος θα φθάσει το 293,6% του ΑΕΠ έως το 2060, σύμφωνα με τις παραδοχές του βασικού σεναρίου.
Το σενάριο αυτό προβλέπει διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό στο επίπεδο του 1,5% και έσοδα αποκρατικοποιήσεων ύψους 5 δισ. ευρώ έως το 2030.
Τέλος, το ΔΝΤ εκτιμά ότι εξαιτίας του υψηλού ποσοστού των κόκκινων δανείων και της ποιότητας του κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών είναι πολύ πιθανόν να απαιτηθεί και νέα κεφαλαιοποίηση. Έτσι η συνολική κεφαλαιακή τους ενίσχυση θα φθάσει τα 20 δισ. ευρω όπως είχε προβλεφθεί αρχικά στο τρίτο Μνημόνιο.