Σε άρθρο του ο Λάρι Έλιοτ κάνοντας μια αναδρομή στην οικονομική βοήθεια που δέχτηκε η ελληνική οικονομία όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη τακτική λιτότητας οδήγησε σε χαμένες θέσεις εργασίας και χαμένα φορολογικά έσοδα, ενώ το δημόσιο χρέος αυξήθηκε οδηγώντας σε επιπλέον περικοπές.
Μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:
Επιθεώρηση Εργασίας: Σχεδόν 4.000 εργαζόμενοι δεν είχαν πάρει Δώρο Χριστουγέννων
«Επειτα από οκτώ χρόνια, η Ελλάδα θεωρείται από αύριο Δευτέρα αρκετά ισχυρή ώστε να σταθεί στα δικά της πόδια. Το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης που έχει παράσχει στην Αθήνα οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης τερματίζεται. Εκτός από τους βαρύτατους δημοσιονομικούς κανόνες, που ισχύουν για την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο, οι Έλληνες μπορούν να «αποχαιρετήσουν» την τρόικα – τους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – που στην ουσία έχει διαχειριστεί τη χώρα από το 2010.
Πρόκειται για μία διαφημιστική εκστρατεία, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως ένα success story, ένα φόρο τιμής στην αλληλεγγύη και μια λογική προσέγγιση που έχει αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα και παρεμπόδισε την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που θα εγκαταλείψει το ευρώ. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.
Η Ελλάδα ήταν μια κολοσσιαία αποτυχία. Πρόκειται για μια ιστορία ανικανότητας, άσκοπης καθυστέρησης και των συμφερόντων των τραπεζών που τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Και θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες».
Διαβάστε επίσης: Γερμανοί αναλυτές: Το 1/3 των Ελλήνων απειλείται από την φτώχια
Διαβάστε επίσης: Ρέγκλινγκ: Το 2015 οι χειρισμοί της Αθήνας κόστισαν από 86 έως 200 δισ. ευρώ