«Σωστά είπε η κ. Γεννηματά ότι δεν πήραμε τον γαλλικό μηχανισμό, ήταν ένα κόστος αυτό, δεν τα πήραμε όλα όσα θέλαμε. Πήραμε όμως υπόσχεση που είναι διαφορετική από την υπόσχεση του 2012. Η υπόσχεση που πήραμε είναι ότι θα ξανακοιτάξουμε το χρέος το 2032 μετά από 15 χρόνια, αλλά με επιστημονικό τρόπο και όχι πως θα αισθάνονται οι υπουργοί οικονομικών στο Eurogroup τότε αλλά με βάση την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που θα πρέπει να σημαίνει ότι το χρέος να μη μας κοστίζει περισσότερο από 20% του ΑΕΠ. Άρα είναι ήδη φτιαγμένο ποια απόφαση θα παρθεί. Τώρα όμως μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να έχουμε ένα διάδρομο 15 ετών, είναι αυτό που είχαμε ζητήσει. Πρέπει αυτό το χρονικό πλαίσιο να το εκμεταλλευτούμε.»
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα κάλεσε τους βουλευτές κατά την διάρκεια των διακοπών να πάνε στις περιφέρειες τους και να εξηγήσουν στον κόσμο την συμφωνία:
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα - Αντίστροφη μέτρηση
«Εμείς στο μακεδονικό έχουμε την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη των Βαλκανίων. Αυτό βοηθάει τις υπερεθνικές λύσεις Στην ευρωζώνη προωθούμε την εγγύηση καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την δημοσιονομική ικανότητα της Ευρώπης να βοηθήσει τις περιφέρειες. Προσπαθούμε παντού να είμαστε μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης . Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η θέση σας, αν η θέση σας για το μακεδονικό βοηθάει σε αυτό, βοηθά στην συμφιλίωση των λαών;
Πρέπει να φτιάξουμε μια Ευρώπη που θα πάει για πάντα στην μπάντα τον εθνικισμό. Μην φοβάστε, γυρίστε στις περιφέρειες και εξηγείστε στον κόσμο τι διακυβεύεται το επόμενο διάστημα. Εξηγείστε ότι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα εκτός από το φόβο. Εξηγήστε ότι μπορούμε να πάμε μπροστά, ότι μπορούμε να αλλάξουμε και την Ευρώπη όπως πάντα λέγαμε και εξηγείστε ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε αυτό».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]