Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό αναφερόμενων θανάτων είναι η Ινδία (100), οι Ηνωμένες Πολιτείες (39) και η Ρωσία (33), οι οποίες ηγούνται μιας λίστας με περισσότερες από 50 χώρες.
Οι συντάκτες της έκθεσης, συγκέντρωσαν επίσης δεδομένα για τα 10 πιο θανατηφόρα μέρη στη Γη για «κυνηγούς» των selfie: Καταρράκτες του Νιαγάρα (ΗΠΑ/Καναδάς), Glen Canyon (ΗΠΑ), Charco del Burro (Κολομβία), Παραλία Penha (Βραζιλία), Καταρράκτες Mlango (Κένυα), Ουράλια Όρη (Ρωσία), κοιλάδα Taj Mahal και Doodhpathri (Ινδία), νησί Nusa Lembongan (Ινδονησία) και αρχιπέλαγος Langkawi (Μαλαισία).
Τα ατυχήματα σε μέρη όπως καταρράκτες, γκρεμούς και στέγες ήταν μακράν η πιο κοινή αιτία που μια selfie κατέληξε σε τραγωδία, με 216 θανάτους να καταγράφονται. Ακολούθησαν ατυχήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά (123), πνιγμοί (66), πυροβόλα όπλα και ηλεκτροπληξία (24 το καθένα) και τραυματισμοί που προκλήθηκαν από άγρια ζώα (17). Ανά ηλικιακή ομάδα, οι θάνατοι ήταν πιο συχνοί μεταξύ των 19 ετών και κάτω (41% του συνόλου) και των 20 ετών (37%) – η μέση ηλικία των θανάτων στη μελέτη είναι 24,4 – ενώ τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άνδρες.
Μια 33χρονη Βελγίδα με καταγωγή από την Κρήτη, ήταν το τελευταίο θύμα, καθώς έπεσε από ύψος 30 μέτρων και σκοτώθηκε, αφού πόζαρε για μια selfie στην άκρη ενός γκρεμού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τον σύζυγό της. Η Zoe Snoeks γλίστρησε από τον γκρεμό κοντά στο χωριό Nadrin στην επαρχία του Λουξεμβούργου την Τρίτη και προσγειώθηκε στον ποταμό Ourthe, ανέφερε το Newsflash, επικαλούμενο γραφείο εισαγγελέα.
Όπως μαθεύτηκε εκ των υστέρων, το βαπτιστικό όνομα της Zoe ήταν Ζωή Μαρινάκη και είχε καταγωγή από το Γεράνι Ρεθύμνου, στην Κρήτη. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε τον κόσμο τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα της, όσο και στο Βέλγιο, όπου σημειώθηκε το συμβάν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 33χρονη στεκόταν στην άκρη ενός γκρεμού όταν έχασε την ισορροπία της και έπεσε από ύψος 30 μέτρων σε ένα ποτάμι, δυστυχώς χωρίς να επιβιώσει.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ22/01/2025|15:15Χρύσα Μιχαλοπούλου: Θυμάστε πού είχαμε γνωρίσει πρώτη φορά την πρώην σύντροφο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου;
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα που, λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει, μπορεί πλέον να θεωρηθεί ζήτημα δημόσιας υγείας. Η μελέτη μας βοήθησε να τη βάλουμε στο πλαίσιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη λήψη προληπτικών μέτρων», λέει ο Manuel Linares Rufo, πρόεδρος του Ιδρύματος iO και επικεφαλής ερευνητής στην έκθεση, τη μεγαλύτερη στο είδος της που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Μία άλλη περίπτωση αφορούσε μία influencer ονόματι Sophia Cheung, 32 ετών, η οποία ήταν διάσημη για την ανάρτηση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν σε εξαιρετικά επικίνδυνα μέρη. Η Cheung πέθανε τον Ιούλιο αφού γλίστρησε και έπεσε από έναν καταρράκτη στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης στην Ισπανία στις 14 Σεπτεμβρίου στο θέρετρο Benidorm της Μεσογείου, ένας Ουκρανός τουρίστας έπεσε από ύψος 30 μέτρων από τη θέα του κάστρου στην παλιά πόλη.
Η Gigi Wu, μια Ταϊβανέζα ορειβάτης, κέρδισε φήμη για το χόμπι της να σκαρφαλώνει στα βουνά με μπικίνι και να βγάζει φωτογραφίες σε συχνά χιονισμένες κορυφές σε μια σειρά από εντυπωσιακές πόζες. Πέθανε το 2019 όταν έπεσε σε μια χαράδρα, αν και δεν ήταν η πτώση που τη σκότωσε. Τραυματίστηκε και στα δύο πόδια και δεν μπορούσε να κινηθεί, αλλά κατάφερε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Μέχρι να την βρήκαν όμως οι διασώστες, είχε πεθάνει από υποθερμία λόγω έλλειψης κατάλληλου ρουχισμού για το κρύο.
To 2019 μια νιόπαντρη γυναίκα και τρία μέλη της οικογένειάς της σκοτώθηκαν την ώρα που τράβαγαν μια selfie πάνω σε ένα φράγμα στην Ινδία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σε μια χώρα που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό «μοιραίων» selfie.
Η παρέα των έξι ανθρώπων έβγαζε φωτογραφίες στο φράγμα Παμπαρού, στην πολιτεία Ταμίλ Ναντού (νότια), ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.
«Κρατιόντουσαν από το χέρι και πόζαραν στον φακό βγάζοντας selfie, όταν γλίστρησαν και έπεσαν» εξήγησε ο αξιωματικός, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Ο σύζυγος, ο οποίος τραβούσε τις φωτογραφίες, δεν έπεσε» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο άνδρας πήδηξε στο νερό και κατάφερε να σώσει μία από τις γυναίκες, όμως η υπόλοιπη οικογένεια πνίγηκε, μετέδωσε το πρακτορείο Press Trust of India. Ένα από τα θύματα ήταν ένας μαθητής ηλικίας 14 ετών.
Το 2020 η 38χρονη Ρόζι Λούμπα, επισκέφτηκε το εθνικό πάρκο Grampians, στη Βικτώρια της Αυστραλίας, με τον σύζυγο και το παιδί της. Βρίσκονταν στο παρατηρητήριο Boroka, μια προεξοχή που έχει πανοραμική θέα στα βουνά και την πόλη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα πέρασε πάνω από τις μπάρες ασφαλείας αγνοώντας τις πινακίδες προκειμένου να βγάλει selfie. Η γυναίκα γλίστρησε και έπεσε από ύψος 80 μέτρων.
Οι παριστάμενοι την άκουσαν να ουρλιάζει αλλά δεν μπορούσαν να τη βοηθήσουν. Η επιχείρηση της αστυνομίας για την ανάσυρση της σορού της απαίτησε έξι ώρες.
Το συγκεκριμένο παρατηρητήριο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σημείο για φωτογραφίες. Πολλοί ποζάρουν με τα πόδια τους να κρέμονται στο κενό, ή ισορροπώντας σε ένα στενό βράχο στο χείλος του γκρεμού.
Μάλιστα μόλις μισή ώρα πριν από το τραγικό συμβάν ο ξεναγός Γκράχαμ Γουντ είχε προειδοποιήσει τους πελάτες του. «Τους είπα ότι ο κόσμος περνά τις μπάρες συνεχώς. Και ότι μία από αυτές τις ημέρες κάποιος θα πέσει. Λυπάμαι που αυτό συνέβη», δήλωσε.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr