Υλικά
2 πίτες για σουβλάκι σταρένιες ή ολικής
75 γραμμ. τυρί κασέρι τριμμένο
75 γραμμ. τυρί γραβιέρα τριμμένη (κάνετε ένα μείγμα με τα δυο τυριά)
165 γραμμ. έτοιμο γύρο κοτόπουλο
8 λεπτές φέτες ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γραμμ. μαρούλι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο
4 κουταλιές της σούπας σως κοτόπουλου
Για την σως κοτόπουλου
200 γραμμ. μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας worcestershire sauce
½ κουταλάκι του γλυκού πούδρα σκόρδο
Μια πρέζα πιπέρι μαύρο
Λίγο tabasco
Διαδικασία
Βάζετε μια μεγάλη πίτα κάτω και αλείφετε με 2 κουταλιές σως κοτόπουλου. Μετά την πασπαλίζετε όλη με το μείγμα τυριών. Αραδιάζετε τις τέσσερις λεπτές φέτες ντομάτας κυκλικά, ρίχνετε από πάνω το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμύδι. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Απλώνετε ομοιόμορφα ένα σακουλάκι έτοιμο γύρο κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί. Αραδιάζετε τις άλλες 4 ντομάτες κυκλικά, ρίχνετε από πάνω μαρούλι και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Καλύπτετε όλη την επιφάνια με τριμμένο τυρί.
Αλείφετε την πίτα με 2 κουταλιές της σούπας σως κοτόπουλου και την βάζετε από πάνω, πιέζετε αρκετά για να κολλήσουν καλά. Λαδώνετε εξωτερικά τις πίτες με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 45 εκατοστών, σε χαμάλη φωτιά.
Το τηγάνι πρέπει να είναι μεγάλο για να μπορέσετε να τουμπάρετε την σκεπαστή χωρίς να μας ανοίξει και διαλυθεί. Ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε την σκεπαστή κομμένη στα 4 και πασπαλισμένη με ρίγανη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr