Υλικά
200 γραμμ. noodles αυγού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμ. μπριζόλα μόσχου κόντρα, χωρίς κόκκαλο, κομμένη Julien
Κουνουπίδι – καρότα – μπρόκολο σε κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο Τζίντζερ
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
Για την σάλτσα
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
5 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκούρο σησαμέλαιο
Μια πρέζα καυτερό πιπέρι Καγιέν
Αλάτι και λευκό πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τη σόγια , τη μαύρη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το πιπέρι Καγιέν και το λευκό πιπέρι. αφήνω στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, μαγειρέψτε τα noodles αυγού, 1 λεπτό λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, και στραγγίστε τα καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα Wok, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Βάλτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ και σοτάρετε για δυο λεπτά. Προσθέστε την κομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα και συνεχίσετε το stir fry, για 3 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα λαχανικά (τα έχουμε ζεματίσει από πριν σε καυτό νερό που χοχλάζει και τα έχετε στραγγίσει).
Στη συνέχεια ρίχνετε την σάλτσα και την μαγειρεύετε για ένα λεπτό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα noodles και τα ανακατεύετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν με την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με το ψιλοκομμένο αράπικο φιστίκι και το πράσινο κρεμμύδι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr