Υλικά
500 γραμμ. πατάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Κόβετε τις πατάτες σε τέταρτα. Σε κατσαρόλα βάζετε να βράσει μισό λίτρο νερό. Προσθέτετε τις πατάτες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε, για περίπου 15 με 20 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρουν την πρώτη βράση.
Είναι έτοιμες όταν μπορείτε να τις τρυπήσετε με το πιρούνι. Σε αυτό το σημείο τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις στραγγίζετε. Σε μπολ αναμειγνύετε τις βρασμένες πατάτες με το λευκό ξύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγιονέζα.
Πασπαλίζετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύα.