Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής είπε ότι σύμφωνα με το μοντέλο, θα επιμείνουν αυτά τα κρούσματα και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση την επόμενη βδομάδα, της τάξεως των 2.500 κρουσμάτων.
Πρόσθεσε ακόμα ότι τα υψηλά νούμερα θα συνεχιστούν περίπου μέχρι τις 15-18 Μαρτίου, ενώ στο τέλος Μαρτίου τα κρούσματα θα είναι περίπου 1.000-1.500.
«Όταν το φαινόμενο θα είναι σε φάση αποκλιμάκωσης μπορούν να απελευθερώνονται κάποιες δραστηριότητες με προσοχή», ανέφερε.
Αναφορικά με τις μεταλλάξεις υποστήριξε ότι έχουν επικρατήσει σε όλη τη χώρα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλη τη χώρα έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις και γι’ αυτό δεν μειώνονται τα κρούσματα. Στην Κρήτη έχουν επικρατήσει απολύτως. Αυτός είναι ο λόγος που το κύμα αυτό δεν υποχωρεί. Είναι ανθεκτικό», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια εξήγησε πως, «λόγω του ότι πάρθηκαν έγκαιρα μέτρα στην Αττική, η εκθετική αύξηση σε αυτό το κύμα είναι αισθητά λιγότερο δυναμική από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα αυτή η πολύτιμη διαφοροποίηση να δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα να ανταποκριθεί, έστω και με δυσκολία».
Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι - Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης
Τέλος, σχολίασε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο έλεγχος στα ΜΜΜ, καθώς είναι εστία υπερμετάδοσης.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Κορωνοϊός 5/03: 2.215 νέα κρούσματα, 451 διασωληνωμένοι και 32 νεκροί
Παυλάκης: Κινδυνεύει με κατάρρευση η Αττική – Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα
Φον Ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού στην ΕΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr