«Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα» αναφέρει η ανακοίνωση από «Το χαμόγελο του παιδιού».
Και συνεχίζει: «Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε.
Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από «Το χαμόγελο του παιδιού» αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση. Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.
«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δημιουργούνται ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με την διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:
Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης».
Αχαΐα – Η τραγική μητέρα ανοίγει την καρδιά της: «Όταν έφυγε το πρώτο μωρό ήμασταν οι δυο μας – Το δεύτερο έκανε σπασμούς»
Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/10) η τραγική μητέρα που μέσα σε διάστημα ενός περίπου έτους έχασε τα δύο κοριτσάκια που έφερε στη ζωή, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.
Η ίδια ανέφερε όλο το χρονικό της τραγωδίας που τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο αποκαλύπτοντας παράλληλα και στιγμές από την προσωπική της ζωή που συγκλονίζουν.
Δείτε στο βίντεο του Alpha που ακολουθεί τι λέει η νεαρή μητέρα:
Η νεαρή μητέρα, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών στην οικογένεια. Η ίδια απάντησε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια, ενώ είπε επίσης ότι η διευθύντρια του νοσοκομείου τους είχε ενημερώσει πως τα πράγματα είναι σοβαρά αλλά δεν περίμεναν ότι το παιδί θα πεθάνει. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί, δεν φαινόταν να έχει το παιδί κάποια σοβαρή πάθηση.
«Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, που μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε», ανέφερε η 23χρονη μητέρα.
Αχαΐα: Η 23χρονη είχε χάσει και την αδερφή της μετά από νοσηλεία
«Είμαι πολύ δύσκολα», απάντησε η 23χρονη στο πώς διαχειρίζεται την απώλεια των παιδιών της. «Το μόνο που θέλω είναι τους δικούς μου και κανέναν άλλον. Και το παιδί μου αν γινόταν, αλλά…», πρόσθεσε.
Η 23χρονη, το 2014 είχε χάσει και την αδερφή της μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο. «Νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία η αδερφή μου και μετά το εξιτήριο που πήρε, έφυγε».
«Μας είπαν πως θα γίνει προγονιδιακός έλεγχος που θα πάει επτά γενιές πίσω. Το ίδιο είπαν και σε εμένα. Τώρα έχει ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος», πρόσθεσε η μητέρα των δύο βρεφών που έφυγαν σε διάστημα ενός έτους.
Ειδήσεις σήμερα
Τέμπη: Υπόμνημα και καταγγελίες στον ειδικό εφέτη ανακριτή για το πολύνεκρο δυστύχημα