Βόλος: 13 μέρες χωρίς πόσιμο νερό
Για 13η ημέρα παραμένει χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος, με τις εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης να συνεχίζονται, ενώ όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του MEGA παραμένει άγνωστη η ημερομηνία επίλυσης του προβλήματος της υδροδότησης.
Τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό, ακόμη και για το πλύσιμο των πιάτων, αφού το τρεχούμενο νερό είναι ακατάλληλο προς οποιαδήποτε χρήση ακόμη και οικιακή.
Βόλος: Υγειονομική βόμβα τα νεκρά ζώα και τα λιμνάζοντα νερά
Παράλληλα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος μολύνσεων και ασθενειών που προκύπτει τόσο από τα λιμνάζοντα νερά όσο κι από ζώα που έχουν πνιγεί και παραμένουν άταφα, με τους κατοίκους να πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Συνεχίζουν οι παρατρεχάμενοι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής την παραπληροφόρηση για το μειονοτικό σχολείο Ξάνθης
Στη λάσπη παραμένουν μεγάλες περιοχές των συνοικιών που επλήγησαν από τα νερά του χειμάρρου Κραυσίδωνα που σάρωσαν τα πάντα στις συνοικίες Παλαιό Λιμεναρχείο, Παλαιά, Παπαδιαμάντη, Νεάπολη, Άγιος Παντελεήμονας ,Οινόπνευμα και Νέο Δέλτα, παρά τις προσπάθειες των δεκάδων συνεργείων που εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των δρόμων και των κατοικιών στις περιοχές αυτές.
Βόλος: Με τη βοήθεια του «Τyphoon» ο καθαρισμός των ακτών
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στις ακτές και τις παραλίες του Παγασητικού όπου απίστευτες ποσότητες από φερτές ύλες καλύπτουν κάθε επιφάνεια και καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση στη θάλασσα για όσους θέλουν να κολυμπήσουν.
Έχει ζητηθεί από το Ιδρυμα Λασκαρίδης να στείλει το σκάφος “Typhoon” και στον Παγασητικό για τον καθαρισμό των ακτών. Ήδη το “Typhoon” δραστηριοποιείται στις ανατολικές ακτές του Πηλίου και έχουν καθαριστεί οι παραλίες του Αη Γιάννη και Παπά Νερό βγάζοντας εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών και φερτών υλών από την πρόσφατη θεομηνία».
Κακοκαιρία Daniel: Υποχωρούν τα νερά στην λίμνη Κάρλα
Η στάθμη του νερού στην Κάρλα σταδιακά υποχωρεί και απομακρύνεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα παρακάρλια χωριά στην Μαγνησία και την Λάρισα, αφού η ροή των νερών του Πηνειού προς την περιοχή βαίνει μειούμενη αλλά και έχει ανοίξει η σήραγγα μήκους 11 περίπου χιλιομέτρων που αποστραγγίζει τη λίμνη μεταφέροντας νερά προς τον Παγασητικό Κόλπο.
Οι κάτοικοι όμως στο Στεφανοβίκειο, τον Ριζόμυλο και τα Κανάλια της Μαγνησίας, όπως και στα χωριά Σωτήριο, Αχίλλειο, Μόδεστος και Αμυγδαλή της Λάρισας εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και με το φόβο της υπερχείλισης της Κάρλας, που λόγω των πλημμυρών έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα του 1962 όταν άρχισε η αποξήρανσή της.