Όπως ήταν αναμενόμενο, τα βλέμματα πέφτουν στους πρώτους των πρώτων, τους αριστούχους που μπαίνουν στις σχολές με την υψηλότερη βαθμολογία σε σχέση με τους μελλοντικούς συμφοιτητές τους.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ «Ε.Τ.»
Μέλβιν Μπέρκοβιτς-Ανατόλια
1ος στο τμήμα Φιλολογίας ΑΠΘ (18.987 μόρια)
«Αισθάνομαι περηφάνια διότι αντιλαμβάνομαι ότι κατάφερα κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου. Το ήθελα τόσο πολύ. Διάβαζα εντατικά για να το πετύχω. Και ειδικά η Β’ Λυκείου είχε τις ιδιαιτερότητές της λόγω της πανδημίας. Βέβαια, είναι λίγο… περίεργο το γεγονός ότι έχω θέσει το ταβάνι εισαγωγής στο τμήμα αλλά περιμένω με αγωνία πότε θα μπω στις αίθουσες παραδόσεων».
Σαχανά Ειρήνη
19.375 μόρια, 8η στη Νομική Αθήνας
«Και τα τρία χρόνια του Λυκείου ήταν δύσκολα και απαιτητικά καθώς από την Α’ Λυκείου ως μαθητές είχαμε να διαχειριστούμε την πανδημία της Covid. Ολο το Λύκειο το ζήσαμε ουσιαστικά από το σπίτι. Ηταν αγχωτικό πολύ γιατί εκτός από το διάβασμα, τις επαναλήψεις και το πιεστικό ωράριο, έπρεπε συνεχώς να κάνουμε τεστ Covid, να φοβόμαστε μην κολλήσουμε και χάσουμε χρόνο. Το διαδικτυακό μάθημα δεν συγκρίνεται με το διά ζώσης. Πολλές ώρες διαβάσματος με θυσία στον ελεύθερο χρόνο, στις εξόδους, όχι επαρκής ξεκούραση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά».
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Νικόλας Βασιλάκης
18.995, 9ος στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ
«Είμαι πολύ χαρούμενος και λίγο αγχωμένος για το πώς θα είναι αυτό το επόμενο βήμα στη ζωή μου. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο αλλά θα είναι μία νέα εμπειρία. Οι πολλές ώρες παραμονής στο σπίτι λόγω Covid βοήθησαν αρχικά γιατί είχαμε περισσότερο χρόνο για διάβασμα, όμως μετά κατέληξε να γίνεται μία πολύ αγχωτική εμπειρία μην κολλήσουμε, μη συμβεί κάτι και χάσουμε χρόνο. Ειδικά φέτος ήταν πολύ αποτρεπτικό. Μαζί με τις γενικές δυσκολίες που έχει ένας υποψήφιος, χρειαζόταν πολλή συνέπεια, περισσότερη συγκέντρωση. Μετά από τόση κούραση χρειάζομαι τώρα ξεκούραση».
Μιχαέλα Κωνσταντινίδου – Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη
19.260 μόρια, 25η στο Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ
«Ικανοποιημένη που πέτυχα το στόχο μου και πέρασα στην Ιατρική της πόλης από την οποία κατάγομαι. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα περάσω το κατώφλι του πανεπιστημίου. Ηταν δύσκολη χρονιά, με αρκετό διάβασμα. Η πανδημία έφερε αρρυθμίες και στο σχολείο. Η μελέτη ήταν πιο ξεκούραστη από το σπίτι, όχι όμως τόσο αποδοτική όπως από το σχολείο».
ΚΟΥΡΟΣ ΝΟΥΡΜΟΧΑΜΑΝΤΊ ΜΠΑΪΓΚΙ
Πέτυχε το στόχο του
Στην πρώτη του επιλογή, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εισάγεται σύμφωνα με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα ο 19χρονος Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί. Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν, ο Κουρός πέρασε στη Λέσβο με την οικογένειά του με μια βάρκα τον Αύγουστο του 2019. Μέσα σε τρία χρόνια όχι μόνο έμαθε ελληνικά, αλλά αρίστευσε στις Πανελλαδικές. Η περίπτωσή του συγκίνησε το πανελλήνιο και τράβηξε το ενδιαφέρον. Μαζί του έχει συναντηθεί ο πρωθυπουργός ενώ ήταν καλεσμένος στο Προεδρικό Μέγαρο για τη γιορτή Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Ειδήσεις σήμερα
Fuel Pass 2: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε ξανά αίτηση και πότε θα μπουν χρήματα
Βάσεις 2022: Έπεσαν μέχρι 2.000 μόρια στα ΑΕΙ – Εως και 660 μόρια κάτω οι Νομικές
Καιρός: Εξακολουθεί να αγγίζει 40αρια η Αττική – Καταιγίδες στα ορεινά – Ως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Σκά(ε)ι… η Φαίη Σκορδά και αλλάζει η πρωινή ζώνη!