Οι γονείς ήρθαν το πρωί της Τετάρτης συντετριμμένοι στον Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, και αυτήν την ώρα επιστρέφουν στο νησί με πλοίο της γραμμής, για να κηδέψουν το παιδί τους.
Ο πατέρας του παιδιού, μάλιστα, προχώρησε και σε μία καταγγελία σχετικά με τις δομές του Κέντρου Υγείας, αναφέροντας τα εξής: «Έτρεξα και η αστυνομία τα έκανε όλα τέλεια, έτρεξε πάρα πολύ, έτρεξα και εγώ. Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά αν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα. Οι γιατροί που ήρθαν ήταν οι εξωτερικοί συνεργάτες, για να βοηθήσουν. Μέσα υπήρχαν κάτι γιατροί, δεν ξέρω στο ιατρικό τι κάνουν και κάτι νοσηλευτές παιδάκια, δεν είναι ότι κατηγορώ τα παιδάκια ή τους αγροτικούς γιατρούς, απλά η εμπειρία σώζει ζωές. Θα γυρίσω σήμερα να κάνω την κηδεία του παιδιούν» πρόσθεσε ο πατέρας του.
Τήνος: Συγκλονίζει η μητέρα του: «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»
«Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, εμένα το παιδί μου δεν θα γυρίσει πίσω» είναι τα πρώτα λόγια της συντετριμένης μητέρας του 3χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην Τήνο, ενώ έτρωγε σταφύλι. «Δεν ήμουν σπίτι. Ήταν το παιδί με την κοπέλα που το πρόσεχε και μόλις έφυγα μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο να πάω στο Κέντρο Υγείας» είπε η μητέρα του 3χρονου παιδιού. «Ο άντρας μου, το μαγαζί του είναι ακριβώς κάτω από το σπίτι και του το κατέβασε η κοπέλα εκεί και μετά πήγε στην αστυνομία, όλα έγιναν σωστά και γρήγορα, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Δεν ξέρω τώρα τι να σας πω».
Στο Live News μίλησε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, Γιώργος Βασιλάκης.
Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του 3χρονου παιδιού, μιλώντας επίσης στο Live News εκτίμησε πως εάν το Κέντρο Υγείας δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο όπως κάθε καλοκαίρι, ίσως το παιδί να είχε σωθεί.
«Πέσανε όλοι επάνω στο παιδί, πέρα από τις δύο ρώγες (σταφυλιού), βγάλαμε άλλη μία, που σχεδόν την είχε καταπιεί και λέω σχεδόν, γιατί δεν έχει βγει ακόμη το πόρισμα… έγιναν προσπάθειες το παιδί να οξυγονωθεί πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Για εμένα το ζήτημα είναι τα 4 πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, είναι πάρα πολύ κρίσιμος χρόνος» δήλωσε αρχικά ο κ. Βασιλάκης.
Ανέφερε στη συνέχεια πως όταν το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας δεν ανέπνεε και δεν αντιδρούσε.
«Ήρθε αμέσως η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας που είναι παιδίατρος, κλήθηκε και ο ιδιώτης παιδίατρος, εμφανίστηκε και ένας καρδιοχειρουργός. Κατέβαλαν όλοι τους υπεράνθρωπες προσπάθειες… πράγματι το νησί έχει πάρα πολύ κόσμο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πέσανε όλοι, μα όλοι πάνω στο παιδί, δεν ασχολιόταν κανένας με άλλο περιστατικό. Είχε άμεση προτεραιότητα» τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας.
Αναφορικά με τις προσπάθειες χορήγησης οξυγόνου στο παιδί, επισήμανε πως ήταν αδύνατο καθώς φαινόταν πως κάτι είχε φράξει τους πνεύμονές του, κάτι το οποίο θα φανεί από την ιατροδικαστική έρευνα.
«Από την έρευνα που έκανα, παρ’ ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου, δεν υπήρξε κλήση στο ΕΚΑΒ, δεν έγινε προσπάθεια κλήσης, θα είχε καταγραφεί» κατέληξε ο κ. Βασιλάκης.