Η προσωρινή διαταγή έρχεται μετά τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης, οι οποίες εκδικάζονται στις 16 Απριλίου στο ΣτΕ.
Εορταστικό ωράριο 2024: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα; - Πότε θα ξεκινήσει;
Στις αιτήσεις ακύρωσης οι φορείς υπογραμμίζουν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης στο δάσος.
Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Νικολάου, διδάκτορα περιβαλλοντολόγο και κάτοικο του οικισμού των Κωνσταντινουπολιτών, υποτίθεται ότι ο FlyOver, ένα έργο δημόσιου συμφέροντος, θα βοηθούσε τη Θεσσαλονίκη να ανασάνει από την κυκλοφορία των οχημάτων. “Αν έχεις έναν δρόμο μποτιλιαρισμένο με 10.000 οχήματα και κατασκευάζεις δρόμους από πάνω, από κάτω ή πλάγια, ώστε να μοιραστούν τα οχήματα, η κυκλοφορία θα είναι πιο άνετη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως, θα μαζευτούν 10.000 αυτοκίνητα στον ένα δρόμο μποτιλιαρισμένα και 10.000 στον άλλο, διότι οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που δεν χρησιμοποιούν σήμερα το αυτοκίνητό τους θα πάρουν το αυτοκίνητο”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, η διαταγή εκδόθηκε, ενόψει της συζήτησης της αίτησης ακύρωσης στις 16 Απριλίου, εκτιμώντας ότι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα βγει η απόφαση για το εάν θα συνεχιστούν τα έργα ή θα διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή της αναστολής των έργων.
Ειδήσεις σήμερα
Θρίλερ με το θάνατο της Μαρκέλλας στην Εύβοια – Την έσυραν από το τρακαρισμένο αυτοκίνητο [Βίντεο]
Σύμη: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος επίδοξος βιαστής που επιτέθηκε σε 32χρονη
Κρήτη: «Βγάζει αίμα, έλα» – Βίντεο σοκ από την άγρια συμπλοκή ανηλίκων στα Χανιά