Η 35χρονη ανέφερε πως διαπίστωσε πως είχε παρασυρθεί εντός του γάμου της, αναγνώρισε στο Μανό Δασκαλάκη «το μεγαλύτερο δώρο που ήταν τα παιδιά της» και ξεκαθάρισε: «Φυσικά κι έχω κάνει λάθη! Δεν είμαι Αγία. Μπορεί οι κινήσεις μου να ήταν λανθασμένες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έδινα σημασία στο παιδί μου και σίγουρα δε σημαίνει αυτό που κατηγορούμαι».
Δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την πρόεδρο τόσο για τις καταθέσεις άλλων, όσο και για το ότι η 35χρονη έφυγε από το νοσοκομείο για να πάρει ρούχα αφήνοντας το παιδί της, προκαλώντας μάλιστα τον εκνευρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου που ζήτησε διακοπή.
Πρόεδρος: Είπατε χθες ότι τέλη Νοεμβρίου είχατε έρθει σε ερωτική επαφή και μάλλον τότε συλλάβατε την Ίριδα. Η Μαλένα είχε πεθάνει 13/4/2019. Από την απώλεια της Μαλένας πως φτάσαμε να μπείτε στη διαδικασία τόσο γρήγορα για επόμενο παιδί;
Πισπιρίγκου: Η θέληση μου για τρίτο παιδί -δεύτερο εν ζωή- ήταν… δε δεχόμουν την απώλεια της Μαλένας με τίποτα. Ήταν η θέληση μου να ξαναγίνω μαμά, όχι για να αναπληρώσω το κενό της Μαλένας, αλλά είχε συνηθίσει στα δυο παιδιά. Το ζητούσε και η Τζωρτζίνα.
Πρόεδρος: Ήταν θεμα συνήθειας δηλαδή;
Πισπιρίγκου: Όχι, δεν είπα αυτό. Το ήθελα πολύ, τα αγαπούσα τα παιδιά. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση με τον κ. Δασκαλάκη.
Πρόεδρος: Σκεφτήκατε ποτέ ότι η Ίριδα θα αντικαθιστούσε τη Μαλένα; Σε εισαγωγικά πάντα.
Πισπιριγκου: Σε εισαγωγικά ναι… πάντως ήταν μια τεράστια χαρά αυτή της νέας ζωής που ήρθε στην οικογένεια μας. Η Ίριδα έμοιαζε παρά πολύ στη Μαλένα εμφανισιακά.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας
Σωρεία ερωτήσεων δέχτηκε από την πρόεδρο της έδρας σχετικά με τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, αφού έχουν αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας. «Της άρεσε πολύ να ζωγραφίζει από πολύ μικρή με κηρομπογιές» ανάφερε και κλήθηκε να σχολιάσει τις ζωγραφιές του παιδιού που βρίσκονται στη δικογραφία.
Πανικός στη Χαλκίδα: Αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες - Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
«Με το μαύρο μολύβι είναι ο Μάνος, δίπλα εγώ, με τα ξανθά μαλλάκια η Τζωρτζινα και με τα κόκκινα η Μαλένα. Έχει έναν ήλιο και άνισες πινελιές με την κηρομπογιά. Στην πίσω σελίδα είμαστε εγώ και η Τζωρτζίνα μέσα σε ένα μπαλόνι. Με έχει βάλει με φτερά. Γράφει στη μαμά μου που πετάει χρόνια πολλά. Αυτά είναι τα γράμματα της δασκάλας. Το παιδί ήταν στο προπονήπιο. Ήταν στη γιορτή της μητέρας» ανέφερε.
Σχολιάζοντας τη δεύτερη ζωγραφιά που έδειχνε ένα δέντρο με κούνια, η 35χρονη ανέφερε ότι είναι αντιγραφή από μια ζωγραφιά στον τοίχο του νηπιαγωγείου της Τζωρτζίνας, ενώ η τρίτη ζωγραφιά έγραφε «η μαμά μου σήμερα ξαφνικά έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό». Η ζωγραφιά είχε κάποιο ανθρωπάκι με κύκλο από πάνω και κάποιες καρδούλες.
Πρόεδρος: Ποσό χρόνων ήταν τότε;
Πισπιρίγκου: Οκτώ.
Πρόεδρος: Θυμάστε ποτέ το έφτιαξε;
Πισπιρίγκου: Ήταν μετά τον καβγά με τον κ. Δασκαλάκη, που σας είχα πει ότι ήταν μπροστά. Πριν το θάνατο της Ίριδας. Δεν τη ρώτησα γιατί το έφτιαξε. Το βρήκε η αδελφή μου και μου το έδωσε. Δεν την είδα να τη φτιάχνει.
Πρόεδρος: Πότε σας το έδωσε η αδελφή σας;
Πισπιριγκου: Λίγες ημέρες πριν το Καραμανδάνειο.
Πρόεδρος: Όταν σας το έδωσε δε ρωτήσατε το παιδί; Δε σας κίνησε την περιέργεια;
Πισπιρίγκου: Εκείνη την περίοδο στο σπίτι δεν ήταν καλά τα πράγματα με την απώλεια της Ίριδας. Κατάλαβα ότι έκανε επειδή φώναξα εκείνη την ημέρα στο καβγά.
Πρόεδρος: Τα σχήματα δε σας έκαναν εντύπωση; Δεν προβληματιστήκατε για το Άι συμβαίνει στο κεφάλι του παιδιού;
Πισπιρίγκου: Θεώρησα ότι είναι οι αδελφές της. Όταν έγινε κι αυτό στο Καραμανδάνειο θεώρησα ότι σωματοποιεί αυτό που νιώθει. Σκέφτηκα ότι πρέπει να πάει σε ειδικό. Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι συνομιλούσε με παιδοψυχολόγο για τη Τζωρτζίνα μετά το θάνατο της Ίριδας.
«Δεν το κάναμε. Δεν την πήγαμε σε ψυχολόγο» είπε και συμπλήρωσε ότι δεν μίλησε με την ψυχολόγο για τη ζωγραφιά. «Την ρώτησα μόνο γιατί δεν εκφράζεται το παιδί. Ήθελε να έρχεται μαζί μας στο νεκροταφείο. Πηγαίναμε κάθε μέρα, αλλά το παιδί ήρθε κάποιες φορές. Η ψυχολόγος μου είπε να κάνω ότι θεωρεί το παιδί πως το ανακουφίζει να το κάνουμε».
Πρόεδρος: Ισχύει αυτό που ακούστηκε ότι πετάξατε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας;
Πισπιρίγκου: Αυτές ήταν οι ζωγραφιές δε ζωγράφιζε πολύ, αυτές ήταν από το σπίτι της γιαγιάς της.
Πρόεδρος: Πείτε για τη συμπεριφορά της Τζωρτζίνας μετά το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.
Πισπιρίγκου: Μετά το θάνατο της Μαλένας είχαμε συμβουλευτεί ψυχολόγο και μας είπαν ότι καλό θα ήταν να μην είναι στην κηδεία. Μας είπαν στο γραφείο αν θέλει. Ρωτήσαμε το παιδί και είπε ναι. Της μίλησε, την ακούμπησε. Στην Ίριδα ήταν πιο απόμακρη, καταλάβαινε περισσότερα και από την ηλικία. Καμία από τις δυο απώλειες δεν εκφράστηκε. Τις είχαμε πει ότι είναι αγγελάκια στον ουρανό.
Πρόεδρος: Μετά τη Μαλένα πως ήταν στο σχολείο; Και πως ήταν μετά την Ίριδα;
Πισπιρίγκου: Στην απώλεια της Μαλένας δεν είχε κάποιο πρόβλημα δεν άλλαξε τίποτα στη συμπεριφορά της. Την παρακολουθούσε ψυχολόγος στο σχολείο δυο φορές την εβδομάδα. Μας είπε ότι της έλεγε πως θέλει αδελφάκι. Δεν είχε αλλαγή στη συμπεριφορά της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δε θέλω να μιλάω για τον Δασκαλάκη»
Ερώτηση δέχτηκε και για τον ισχυρισμό του διευθυντή του σχολείου της Τζωρτζίνας, ότι το παιδί τον επισκεπτόταν στο γραφείο του μαζί με μια φίλη της για να μη νιώθει μόνος του.
«Εμάς δεν μας είχε πει ποτέ ο διευθυντής κάτι τέτοιο. Η Τζωρτζινα μου έλεγε μόνο ότι μέρες που έβρεχε και δεν έβγαιναν έξω πήγαινε με τη φίλη της στο γραφείο του διευθυντή με τη φίλη της.
Η Τζωρτζίνα έτσι ήθελε, να πηγαίνει να μιλάει. Μου έλεγε κάνω βόλτες με την Αναστασία. Μου είπε ότι έλεγε με το διευθυντή για την ομάδα. Εγώ σαν μαμά δεν είχα κάποια ενημέρωση. Δεν μας κάλεσε ποτέ να μας πει κάτι, ούτε η ψυχολόγος του σχολείου» κατέθεσε.
Πρόεδρος: Γνωρίζατε ότι η Τζωρτζινα ήθελε να τηλεφωνεί στη δασκάλα;
Πισπιρίγκου: Δεν είναι έτσι. Στο νηπιαγωγείο κάποιες μέρες η δασκάλα της έλειπε κάποιες μέρες από το σχολείο. Μετά το θάνατο της Μαλένας συνέβη αυτό. Μου ζήτησε το παιδί να πάρουμε τη δασκάλα να δούμε αν είναι καλά, επειδή η δασκάλα που την είχε αντικαταστήσει δεν της άρεσε.
«Δε θέλω να μιλάω για τον κύριο Δασκαλάκη! Θέλω να μιλάω μόνο για το παιδί μου» ξέσπασε σε σημείο της απολογίας της η κατηγορούμενη με την πρόεδρο να της εξηγεί ότι πρέπει να προσπαθήσει.
Απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για την τέταρτη εγκυμοσύνη, η Ρούλα Πισπιριγκου σημείωσε πως αρχικά ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήθελε το παιδί. «Μετά άλλαξε γνώμη. Εγώ ήμουν αποφασισμένη να το κρατήσω όπως και να έχει, δε με ενδιάφερε τι έλεγε ο κ. Δασκαλάκης. Όμως η εγκυμοσύνη δεν προχώρησε».
Πρόεδρος: Είπατε ότι κάποιες ημέρες πριν τις 7/4/2021 εμφάνισε η Τζωρτζίνα κάποιο πόνο στην κοιλιά και δε δώσατε σημασία. Μας είπατε ότι μετά το θάνατο της Ίριδας τσεκάρατε το παραμικρό…
Πισπιρίγκου: Ρωτήσαμε την παιδίατρο και το θεωρήσαμε άγχος και στεναχώρια από το θάνατο. Είπαμε πως αν συνεχιζόταν έντονα ο πόνος θα πηγαίναμε άμεσα στην παιδίατρο, αλλά τελικά πήγαμε την επόμενη εβδομάδα προληπτικά γιατί δε συνεχίστηκε. Ένα παράπονο έκανε.
Πρόεδρος: Στις 5/4/2021 υπάρχουν κάποια μηνύματα με τον κ. Δασκαλάκη, που σας λέει για τον «Γιαννάκη». Του λέτε κάτι για ιώδιο. Τι εννοείτε;
Πισπιρίγκου: Ειρωνία είναι. Μου έλεγε για πληγές. Ήταν συναισθήματα της στιγμής όλα μας τα μηνύματα. Ήμασταν έντονοι χαρακτήρες και οι δυο. Έχω κάνει ένα τεράστιο λάθος. Είχα παρασυρθεί μέσα σε αυτό το γάμο με αυτόν τον άνθρωπο. Και η αντιμετώπιση μου… τα παιδιά ήταν το καλύτερο δώρο που μου είχε κάνει. Τα τρία καλύτερα δώρα που έχω πάρει στη ζωή μου ήταν από τον κ. Δασκαλάκη και ήταν τα παιδιά μου.
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την ημέρα που πήγε μόνη της σε ξενοδοχείο και είχε κλείσει το κινητό απάντησε πως βρισκόταν σε μεγάλη πίεση. «Ήμουν σε αφόρητη πίεση, πνιγόμουν και ήθελα κάποιον χρόνο απομονωμένη από όλους και ήξερα ότι το παιδί μου ήταν σε παρα πολύ καλά χέρια, στη μητέρα και την αδερφή μου.
Φυσικά και έχω κάνει λάθη, δεν είμαι Αγία. Ήταν μια λάθος σκέψη μου. Σκεφτόμουν ακόμη και να πάρω την Τζωρτζίνα και να φύγουμε από την Πάτρα. Ήμουν σε σύγχυση. Γενικά ήμουν παρα πολύ πιεσμένη και έκανα αυτήν την απομόνωση. Ήθελα να ξεσπάσω να φωνάξω να κλάψω να ουρλιάξω».
Καρέ καρέ η εισαγωγή στο Καραμανδάνειο
Λεπτό προς λεπτό κλήθηκε να περιγράψει το πρωινό της ημέρας που οδήγησε στην εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Επανέλαβε ότι κοιμόταν μαζί με το παιδί όταν κατάλαβε ότι τραντάχτηκε στον ύπνο της και την ξύπνησε.
«Μου λέει το παιδί «μαμά γιατί τρέμω;». Είπε στην αδελφή μου πως ένιωθε σαν να είχε βόμβα στην πλάτη, είχε κοκκινίσει πάνω από το χείλος, εγώ εκείνη τη στιγμή πήγαινα να ξυπνήσω τον πατριό μου. Είπαμε να την πάμε στο νοσοκομείο.
Η παιδίατρος της μας είχε πει την τελευταία φορά ότι για ψυχολογικούς λόγους και μόνο δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τη Τζωρτζίνα. Αυτό μου είχε πει ο Μάνος, όποτε εγώ σκέφτηκα να πάμε νοσοκομείο».
Πρόεδρος: Εν μέσω Covid πως είπατε να την πάτε νοσοκομείο για ένα πόνο στην κοιλιά;
Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζινα ήταν δύσκολη με τους γιατρούς. Όταν μας είπε μόνη της «θέλω να πάω γιατρό» ανησύχησα. Δεν σκέφτηκα τον Covid γιατί ήμουν πάνω στο παιδί. Ήμουν σε αναζήτηση παιδιάτρου, το είχαμε μάθει 2-3 ημέρες νωρίτερα ο Μάνος.
Πρόεδρος: Υπάρχει διαφοροποίηση σε αυτά που έχετε πει σχετικά με την ώρα που συνέβησαν τα επεισόδια και για το αν ζητούσε η Τζωρτζινα γιατρό ή νοσοκομείο.
Πισπιρίγκου: Ότι είναι στο υπόμνημα είναι λόγια του κ. Όθωνα Παπαδόπουλου, εγώ δεν τα είχα διαβάσει ποτέ. Σας το είπα ξανά.
Πρόεδρος: Δηλαδή ότι σας έδιναν το υπογράφατε; Εσείς μας περιγράψετε ότι είστε μια δυναμική γυναίκα…
Πισπιρίγκου: Ναι. Έγιναν τραγικά λάθη. Εγώ δεν ήμουν και σε καλη κατάσταση από την προφυλάκιση και μετά.
«Που να ξέρω ότι θα γίνει μπάχαλο με αυτούς που μπλέξαμε»
Η 35χρονη αρνήθηκε ότι φτάνοντας στο νοσοκομείο χρησιμοποίησε στη γιατρό των εξωτερικών ιατρείων τη λέξη «σπασμοί» και επέμεινε ότι η ίδια έκανε λόγο για τρέμουλο. «Δεν είπα ποτέ τη λέξη σπασμοί. Με ρώτησαν αν είχαμε ποτέ στην οικογένεια κρίσεις επιληψίας. Αυτά που έγραψαν δεν τα είπα εγώ. Ούτε για περιστοματική κυάνωση είπα, ούτε για σύσπαση μασητήρων. Δεν ξέρω γιατί τα έγραψαν αυτά».
Πρόεδρος: Είπατε σε μια γιατρό του Παίδων ότι η Τζωρτζίνα πήγε στο Καραμανδάνειο επειδή παρουσίασε ένας τρόμο-πανικό. Ισχύει αυτό;
Πισπιρίγκου: Εγώ τρέμουλο είπα, το πως το μεταφράζει ο γιατρός δεν ξέρω.
Πρόεδρος: Της είπατε ότι η Τζωρτζίνα λίγες ημέρες νωρίτερα είχε βρει νεκρό το μωρό στην κούνια του;
Πισπιρίγκου: Αυτό είναι ψέμα. Το λέω από την πρώτη στιγμή. Η Τζωρτζίνα τότε κοιμόταν.
Πρόεδρος: Τι λόγο είχε η γιατρός του Παίδων να πει τέτοιο πράγμα;
Πισπιρίγκου: Σας εξήγησα όλο το πλαίσιο της δημοσιότητας. Ο καθένας έβγαινε κι έλεγε ότι ήθελε με γυρισμένη πλάτη. Το θέμα είναι ότι καταθέταν, έπαιρναν πράγματα από την τηλεόραση και τα έλεγαν στις καταθέσεις τους.
Πρόεδρος: Ποιος είπε στη γιατρό να πει τέτοιο πράγμα;
Πισπιρίγκου: Δεν το ξέρω, αλλά θα σας φέρω ένα παράδειγμα για το πόσο επηρεάζει η δημοσιότητα τις καταθέσεις. Η παιδοψυχολόγος του Ελπίδα κατάθεσε ότι της είπαμε πως η Τζωρτζίνα είχε πάθει ανακοπή το 2019! Δηλαδή όλοι άκουγαν πράγματα και συγχέονταν όλα.
Πρόεδρος: Στην παιδίατρο στο Ωνάσειο, περιγράφοντας το επεισόδιο στις 8/4, είπατε ότι η Τζωρτζίνα είχε απώλεια συνείδησης.
Πισπιρίγκου: Εγώ σε όλα τα νοσοκομεία το ίδιο είπα. Την ίδια περιγραφή έδωσα. Δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά.
Πρόεδρος: Δυο πράγματα συμβαίνουν. Ή εσείς λέτε ψέματα ή εκείνη.
Πισπιρίγκου: Εμένα η περιγραφή μου είναι η ίδια.
Μετά από αρκετές επισημάνσεις της προέδρου της έδρας για διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις γιατρών σε σχέση με όσα η 35χρονη υποστηρίζει, εκείνη ξέσπασε: «Που να ξέρω εγώ ότι θα βρεθώ σε ένα δικαστήριο και θα γίνει το μπάχαλο του αιώνα με αυτούς που έχουμε μπλέξει! Αν ήταν όλα προμελετημένα όπως λένε θα είχα να σας δώσω και απαντήσεις τώρα!»
Πρόεδρος: Θυμάστε κάποιες λεπτομέρειες για την προηγούμενη ζωή σας που είναι δύσκολο να τις θυμάται κάποιος και δεν θυμάστε για το παιδί σας; Στον κ. Δασκαλακη, σύμφωνα με την κατάθεση του, δεν είπατε ότι πονούσε η κοιλιά του παιδιού, όταν τον πήρατε τηλέφωνο.
Πισπιρίγκου: Εγώ απλώς τον πήρα και του είπα ότι το παιδί το πάμε στο νοσοκομείο, τίποτα άλλο.
Πρόεδρος: Στις 08.08 στις 8/4 καλείτε έναν δικηγόρο. Τι τον θέλατε; Το παιδί σας πονούσε.
Πισπιρίγκου: Τον πήρα γιατί είχαμε το θέμα αν θα δει ή όχι το παιδί ο Μάνος.
Πρόεδρος: Γιατί καλείτε πρώτα τον δικηγόρο και μετά τον πατέρα ενός παιδιού που είναι στο νοσοκομείο και δεν ξέρετε τι έχει;
Πισπιρίγκου: Τον πήρα τηλέφωνο για να του πω αν θα πάρει εκείνος τηλέφωνο τον Μάνξ ή εγω για να του πούμε ότι το παιδί είναι στο νοσοκομείο.
Προέδρος: Εσείς μας λέτε ότι σε όλα αυτά εκείνη την ώρα εσείς ήσασταν σε αγωνία για το τι συμβαίνει στο παιδί. Αυτόματα δεν πήγε το χέρι σας στο να πάρει τον πατέρα του παιδιού; είχατε τέτοια ψυχραιμία;
Πισπιρίγκου: Ναι, πάνω στον πανικό μου αυτό σκέφτηκα.
Η στιγμή που εκνευρίζεται με τις συνεχείς ερωτήσεις
Στο σημείο αυτό η 35χρονη ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης και κατεβαίνοντας από το βήμα φάνηκε εκνευρισμένη. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία η πρόεδρος επανήλθα ρωτώντας την κατηγορούμενη γιατί ανταλλάξετε μηνύματα με την αδελφή της σχετικά με το αν ο Μάνος Δασκαλάκης φορούσε βέρα, ενώ το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο.
Πρόεδρος: Στις 12 είχαν τελειώσει οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας και είχατε ησυχάσει κι ασχολιόσασταν με τη βέρα;
Πισπιρίγκου: Ήταν λάθος η χρονική στιγμή που ήθελα τις διευκρινίσεις για το Μανό. Αλλά έτρεχαν δυο πράγματα παράλληλα.
Πρόεδρος: Στις 13/4 το παιδί έχει υποστεί ανακοπή και είναι διασωληνωμένο κι έχετε ανταλλάξει μηνύματα με τον κ. Δασκαλάκη και ζητούσατε να σας ξεμπλοκάρει για να τον κάνετε tag σε φωτογραφία για τη Μαλένα.
Πισπιρίγκου: Του έστειλα να με ξεμπλοκάρει γιατί δεν ήταν ωραίο. Ήθελα να κάνω μια ανάρτηση επειδή ήταν η ημέρα θανάτου της Μαλένας και πάντα βάζαμε τα ονόματα ο ένας του άλλου.
Πρόεδρος: Βλέπω κι άλλο ένα μήνυμα, στις 11.50. «Έπεσαν οι σφιγμοι στα 70 και κοπαναγε αυτό. Εχεστηκα.» Τι σημαίνει;
Πισπιρίγκου: Ότι είχα φοβηθεί.
Πρόεδρος: Στις 8/4 ακούμε σε ηχητικό τη Τζωρτζινα να τη μαλώνετε γιατί ζήτησε να δει το μπαμπά της;
Πισπιρίγκου: Καταρχάς εγώ ποτέ δε μάλωνα το παιδί μου. Επίσης είναι βράδυ, όχι πρωί. Εγω μιλαω με το παιδί και της λέω «γιατί του είπες να ανέβει στο νοσοκομείο ενώ πριν έλεγες ότι δεν τον ηθελες». Για να το ακούσει ο Μάνος και να σταματήσει να με πρήζει.
Πρόεδρος: Στις 9/4/21 πάλι ανησυχείτε για το προφίλ του κ. Δασκαλάκη…
Πισπιρίγκου: Ήταν λάθος μου.
Πρόεδρος: Όλες αυτές τις ημέρες, μας λέτε ότι γίνονταν λάθη…. Εσείς ήσασταν ευχαριστημένη από τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο;
Πισπιρίγκου: Μόνο την ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε εμετό ενώ ήταν να πάρει εξιτήριο και είπα στη γιατρό «αυτό το παιδί θα έβγαζες;». Γενικά δεν είχα κάποιο θέμα. Μόνο με προβλημάτισε λίγο ότι κάθε μέρα μας άλλαζαν τη διάγνωση, μια γαστρεντερίτιδα, μια λοίμωξη κτλ. Αλλά αυτό το συζήτησα μόνο με τον Μάνο.
Τι συνέβη την ημέρα της ανακοπής
Φτάνοντας στην ημέρα της ανακοπής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, η κατηγορούμενη περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν για πολλοστή φορά. «Καθόμουν στην καρέκλα και μιλούσα με τη φίλη μου και βλέπω το οξυγόνο να πέφτει. Και της λέω «πάλι πέφτει το οξυγόνο, κλείσε».
Όσο πήγαινα στην πόρτα χτύπησα το κουδούνι και βλέπω το παιδί, ανασηκώθηκε, έπεσε προς τα πίσω και εκείνη την ώρα φώναξα «Τζωρτζίνα, Τζωρτζίνα» και άνοιξα την πόρτα και είδα τη νοσοκόμα και της είπα «τρέξε» και μπήκε μέσα και εκείνη και άρχισε να φωνάζει τους γιατρούς και εγώ ενώ πήγαινα προς τους γιατρούς, εκείνοι είχαν ακούσει ήδη τις φωνές».
Πρόεδρος: Στην πρώτη σας απολογία είπατε ότι χτυπήσετε το κουδούνι και βγήκατε εξω για να φωνάξετε τους γιατρούς. Στο υπόμνημα είπατε για μια νοσηλεύτρια που την είδατε εξω και της είπατε να φωνάξει τους γιατρούς. Και στη συμπληρωματική λέτε «ενώ το έβλεπα πατούσα παρατεταμένα το κουδούνι». Τι έγινε τελικά;
Πισπιρίγκου: Δεν ισχύει ότι δε μιλούσα. Της είπα «τρέξτε, τρέξτε».
Πρόεδρος: Η νοσηλεύτρια που λεει ότι δεν μιλήσατε λεει ψέματα;
Πισπιρίγκου: Ναι. Παρέλειψε τα μισά.