Προθεσμία μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Απριλίου έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να προετοιμάσει την απολογία της για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Την ίδια ώρα κόλαφος είναι το διαβιβαστικό της Ασφάλειας που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας περιγράφεται χαρακτηριστικά ότι σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. “Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού”.
Το πρώτο 24ωρο, η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο παρουσίασε ξανά ένα επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 29 Ιανουαρίου, εμφάνισε μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, όπου και διασωληνώθηκε. Στις 13.50 το παιδί, δυστυχώς, κατέληξε.
Όπως φέρεται να αναφέρεται στο διαβιβαστικό: “Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα”.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η μάνα ρωτούσε εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, δηλώνοντας αγχωμένη, επειδή αφήνει τα πράγματά της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.
“Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα”, επισημαίνεται, επίσης.
Η ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας
Μίμης Δομάζος: «Έσβησε στα χέρια μου για λίγα λεπτά και τον επανέφεραν» εξιστόρησε η κόρη του [βίντεο]
Από την έρευνα, αποκαλύπτεται η τελευταία ημέρα της άτυχης Τζωρτζίνας. Ο θάνατος της 9χρονης, αποτέλεσε την αφορμή ώστε να παρέμβει η Εισαγγελία Πατρών και η έρευνα να ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας, σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού”.
Τη στιγμή που οι γιατροί εισήλθαν στον θάλαμο διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοικό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Πρόκειται για έναν χαρακτηριστικό ήχο που κάνει το οξύμετρο, όταν πέσουν οι σφιγμοί. Η Τζωρτζίνα διασωληνώθηκε και πάλι. Λίγο αργότερα, στις 15.50 κατέληξε.
Όπως προκύπτει από την τοξικολογική εξέταση, ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. “Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά” εξηγείται στο έγγραφο.
Το επεισόδιο της άτυχης Τζωρτζίνας εξελίχθηκε ραγδαία, σύμφωνα με την έρευνα. Κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη.
“Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη ήταν που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας” αναφέρεται στο διαβιβαστικό.
“Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα”, προστίθεται στο αποκαλυπτικό έγγραφο. Αυτό το επεισόδιο ήταν που τελικά οδήγησε στον θάνατο της 9χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεγόμενα της μάνας έκαναν αίσθηση στους γιατρούς, γιατί από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, του Μάνου Δασκαλάκη. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.
Η τοξικολογική έκθεση
Από την τοξικολογική προκύπτει ότι ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. «Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά» εξηγείται στο έγγραφο.
Σύμφωνα με την έρευνα, το επεισόδιο εξελίχθηκε ραγδαία και κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. «Η μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα και κοντά στο παιδί, ήταν εκείνη που ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και συμπληρώνεται: «Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς πως αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Στην πραγματικότητα, «πρόεβλεψε» το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στον θάνατό του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς γιατί από τα δεδομένα που είχαν, τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, ενώ όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο, εκείνη ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.
Οι καταθέσεις που έκαψαν την Ρούλα Πισπιρίγκου
Τρεις καταθέσεις ήταν αυτές που προκάλεσαν τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και την οδηγούν στη φυλακή. Η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, της νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Παίδων στην οποία απευθύνθηκε η 33χρονη στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ενός καρδιοχειρουργού του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, η χορήγηση πιθανόν έγινε ενδοφλέβια από την «πεταλούδα» και το παιδί πέθανε σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Η γυναίκα που περιέγραψε αναλυτικά τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στο τελευταίο και μοιραίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και επιβεβαίωσε ότι ήταν η μόνη που βρισκόταν μαζί της το κρίσιμο χρονικό διάστημα των 20 λεπτών πριν πεθάνει, ήταν μια έμπειρη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων.
«Λίγο πριν τις 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022 ήμουν νοσηλεύτρια πρωινής βάρδιας και βρισκόμουν στη “Στάση” των νοσηλευτών (“Στάση” των νοσηλευτών ονομάζεται ένα ανοιχτό γραφείο με τζάμι και πάγκο εργασίας, στο μέσον περίπου του διαδρόμου της κλινικής, στο οποίο στέκονται οι νοσηλευτές όταν δεν έχουν επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών. Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στη μέση της κλινικής και είναι “ανοιχτό” προκειμένου να έχει άμεση και γρήγορη πρόσβαση οποιοσδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια νοσηλευτή). Κατάλαβα την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου για να μετακινήσουμε το παιδί (υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Οταν με πλησίασε, μου είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι έλεγε. Οταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα ιατρό. Βρισκόταν στο γραφείο της, δίπλα από τη “Στάση” των νοσηλευτών και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο της Γεωργίας», περιγράφει η νοσηλεύτρια.
Οι γιατροί του Ωνασείου, και κυρίως ένας θεράπων καρδιοχειρουργός κατέθεσε με έμφαση ότι είχαν «θωρακίσει» πολύ καλά την καρδιά του παιδιού λέγοντας ότι «θα μπορούσε να πεθάνει από τροχαίο, αλλά όχι από καρδιά». Μάλιστα, όταν πέθανε από ανακοπή στο Παίδων, δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι διάλογοι με τους αστυνομικούς – Τι είπε για την κεταμίνη
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την άφιξη της ΓΑΔΑ, φέρεται να τους αστυνομικούς ανθρωποκτονιών «με τι ιδιότητα» την οδήγησαν εκεί και τότε οι αστυνομικοί της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν ξεκίνησε μαζί με τους αστυνομικούς από την Πάτρα χθες, για την Αθήνα εμφανιζόταν φοβισμένη.
Έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι. Επικεντρώθηκε η συζήτηση, όχι στο παιδί της, αλλά στην δική της κατάσταση, περιγράφουν επίσης, προσθέτοντας πως ζήτησε να μιλήσει και με τον άντρα της και με την οικογένεια της αλλά δεν έγινε τελικά κάτι τέτοιο.
Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Πισπιρίγκου: Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδερφή της
Περίπου δυόμιση ώρες παρέμειναν στη ΓΑΔΑ, η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίες την επισκέφθηκαν, μία ημέρα μετά τη σύλληψη της για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, την Τζωρτζίνα. Οι δύο γυναίκες ήρθαν από την Πάτρα για να δουν την 33χρονη και να της φέρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα. Τόσο κατά την άφιξη τους, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης (31/3/2022), όσο και κατά την αποχώρηση τους από τη ΓΑΔΑ, δεν έκαναν καμία δήλωση, προσπαθώντας να αποφύγουν τους δημοσιογράφους και τις κάμερες. Το μόνο που είπαν ήταν: «Αφήστε μας ήσυχες» και «Δείξτε λίγο σεβασμό».
Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, δηλώνει βέβαιη ότι η 33χρονη «σε καμία περίπτωση δεν δολοφόνησε το παιδί της», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της αδερφής της, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας. «Ο κόσμος δεν έχει ζήσει τη Ρούλα και όποιος δεν το έχει κάνει δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του. Βλέπαμε πως ήταν με τα παιδιά, δεν ήταν ποτέ κακοποιημένα και παραμελημένα» είπε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.
Όπως τόνισε η ίδια, τα παιδιά της οικογένειας «ήταν τρελαμένα με τη Ρούλα, η Τζωρτζίνα είχε μια αδυναμία στον Μάνο». «Όποιος την έχει ζήσει ξέρει πώς ήταν σαν μάνα» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση του ζευγαριού, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε ότι «ήταν ένα κανονικό ζευγάρι, είχαν και τους τσακωμούς, είχαν την καθημερινότητα όπως τα φυσιολογικά ζευγάρια. Ήταν πάνω – καταπάνω – στα παιδιά. Ήταν μια οικογένεια εντελώς φυσιολογική».
Σε ό,τι αφορά τη διαφαινόμενη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα, η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως η 33χρονη «δεν έφυγε στιγμή δίπλα από τη Τζωρτζίνα. Λένε για την ουσία, πού την προμηθεύτηκε; Αφού δεν έφυγε από το δωμάτιο».
«Είναι μεγάλη αδικία αυτό που της συνέβη γιατί είναι μια μητέρα χτυπημένη ανελέητα από τη μοίρα και δεν έχει καταλάβει ότι έφυγε η μεγάλη της αγάπη η Τζωρτζίνα και σε αυτό φταίει ο κόσμος και μια μερίδα μέσων ενημέρωσης» πρόσθεσε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστηρίζοντας ότι «ξεκάθαρα» την έχουν στοχοποιήσει.
«Για μένα ήταν μια μάνα-υπόδειγμα. Τη στηρίζω μέχρι τελικής πτώσεως, θα τη στηρίζουμε ό,τι και να λένε . Θα είμαστε δίπλα της μέχρι τελικής πτώσεως» τόνισε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, δείχνοντας πρωτοφανή αδιαφορία για τα στοιχεία που έχουν «δέσει» την υπόθεση.
Μητέρα Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα στο παιδί μου»
«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που φώναζε ο κόσμος και αντηχούν μέσα στο κεφάλι μου, γιατί ξέρω το παιδί μου» ανέφερε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR.
«Αν η Ρουλά ήθελε να κρατήσει τον άντρα της μέσω της Τζωρτζίνας, όπως λένε, δεν θα σκότωνε το παιδί, γιατί έτσι δεν θα είχε κανένα κέρδος», είπε η μητέρα της 33χρονης κατηγορούμενης.
Σχετικά με τη σχέση της 33χρονης με τα παιδιά της, η μητέρας της είπε: «Η Ρούλα τα υπεραγαπούσε, δεν τα άφηνε δευτερόλεπτο, τα έπαιρνε παντού μαζί της».
«Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι και είμαι εντελώς κάθετη σε αυτό. Έχει την απόλυτη στήριξή μας, μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα στο παιδί μου», κατέληξε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Σχετικά με τον σύζυγό της Πισπιρίγκου όπως είπε ο κ. Δημήτρης Καράμπελας, δικηγόρος του συζύγου της 33χρονης που έχει συλληφθεί: “Ο Μ.Δ. δεν είναι εξαφανισμένος. Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημοσίως”.
Ειδήσεις σήμερα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ικανή να σκοτώσει ελέφαντα η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το σχέδιο ισοπέδωσης πόλεων από τον Πούτιν
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανέκφραστη & αμίλητη στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ
Φορολογικές δηλώσεις 2022: Αλλαγές στο Ε1 – Πώς θα ολοκληρώσετε τη διαδικασία γρήγορα και σωστά