Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι oι πόρτες του ανελκυστήρα, άνοιξαν στον πρώτο όροφο, στο ισόγειο και στο υπόγειο όπου βρίσκεται ο μηχανισμός.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), ανέφερε τα εξής: «Κατά πληροφορίες, η πτώση του ασανσέρ είχε στοιχεία φρεναρίσματος. Ίσως αυτό να έσωσε τη ζωή των τεσσάρων ατόμων που ήταν μέσα. Κατά πληροφορίες, η πτώση προήλθε από κατασκευαστικό λάθος. Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι ο μηχανισμός του ασανσέρ είναι καινούργιος, η συντήρησή του είχε γίνει κανονικά και ουδεμία ευθύνη έχει το νοσοκομείο».
Για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Γεωργιάδης: Έλεγχος σε όλα τα ασανσέρ των νοσοκομείων της χώρας
«Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη στον συντηρητή, δεν έχει ασκήσει δίωξη στη διοίκηση διότι η διοίκηση του νοσοκομείου ‘Ερυθρός Σταυρός’ έχει κάνει τη δουλειά της στο ακέραιο, 100%» είχε δηλώσει, πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πτώση του ασανσέρ στο νοσοκομείο.
Και συνέχισε: «Το ασανσέρ αυτό ήταν πρόσφατα ανακαινισμένο, ήταν μιας πολύ μεγάλης εταιρίας, η εταιρία έκανε κανονικά τις συντηρήσεις όπως προβλέπει το τεχνικό της δελτίο, η τελευταία συντήρηση έγινε πριν από 25 ημέρες. Παράλληλα, είχε προσληφθεί και δεύτερη εταιρία, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για να ελέγχει την πρώτη εταιρία ότι έκανε τη συντήρηση. Πράγματι υπάρχει το πιστοποιητικό και της δεύτερης εταιρίας, και υπάρχει και ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενεργό από όπου θα διεκδικηθεί και σχετικό ασφάλιστρο».