Πιο συγκεκριμένα, πολύ υψηλό πυρομετεωρολογικό δυναμικό για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο αναμένεται σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Δ. Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Ν. και Αν. Κρήτη, Χίο και Αν. Λέσβο.
Σε αυτές τις γεωγραφικές ζώνες, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα “ευθυγραμμίζονται” με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ., όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας έτσι το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς φωτιάς.
Επιπρόσθετα, πυρομετεωρολογικό δυναμικό για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από επαγωγική στήλη (αυτοκαθοδηγούμενες) αναμένεται στη Δ. Πελοπόννησο (Ηλεία, Αχαΐα) και στη Δ. Στερεά, με μικρή πιθανότητα για σχηματισμό πυρονεφών.
Υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές αναμένεται επίσης, όπως προκύπτει με βάση το Καναδικό Σύστημα Πυρομεωρολογικών Δεικτών και την ανάλυση των πυρομετεωρολογικών προγνωστικών στοιχείων, σε Σάμο, Ικαρία, και τοπικά σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λήμνο, Σαμοθράκη, Σποράδες και Ρόδο.
Κατά τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν αύριο Δευτέρα.
Ειδήσεις σήμερα
Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε δύο συμπλοκές σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους
Πόσο ρεύμα καταναλώνουν οι οικιακές συσκευές – Τρόποι εξοικονόμησης [infographic]
Τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο θα κρίνουν τις πρόωρες εκλογές