Ο νεαρός, βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση, γράφοντας Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5.
Ο Κούρος, που έφθασε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του από το Ιράν, μίλησε με ένα λαμπερό χαμόγελο και με την υπερένταση της χαράς του να ξεχειλίζει, στην κάμερα του «Αιόλου». Κατάφερε να πετύχει τόσο υψηλούς βαθμούς στις Πανελλήνιες του 2022 με διάβασμα και βοήθεια από σχολείο και φροντιστήριο.
Στόχος του; Να καταφέρει να περάσει την σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη.
Φορώντας ένα μπλουζάκι με το Πυθαγόρειο θεώρημα και μιλώντας άπταιστα ελληνικά, ο Κούρος εξήγησε πως παρά την χαρά και την ζωηράδα που βγάζει σήμερα, στο παρελθόν έχει περάσει «τρομερά πράγματα». Συμπλήρωσε πως πλέον έχει φτάσει «μια νέα εποχή» για εκείνον.
Όσο για τη συμβουλή που δίνει για την επιτυχία στις Πανελλήνιες, ο Κούρος τονίζει να αποβάλλουμε το άγχος. Μολονότι εκείνος δεν τήρησε αυτή τη συμβουλή.
Φωτιά τώρα σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι
«Πήραμε χαρτιά, νοικιάσαμε σπίτι και ζούμε εδώ κανονικά»
«Τους τελευταίους μήνες που πήραμε χαρτιά, νοικιάσαμε σπίτι και ζούμε εδώ κανονικά» αναφέρει και εξηγεί πως οι γονείς του εργάζονται σαν μεταφραστές σε μια ΜΚΟ κι αυτός διάβαζε. «Με τη βοήθεια των καθηγητών μου τα κατάφερα» σημειώνει.
Ο 19χρονος δηλώνει πως «πετάει από τη χαρά του». Έγραψε 20 στα Μαθηματικά και στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην έκθεση. «Έ λογικό είναι λέει γελώντας» αφού τα τρία χρόνια πριν δεν ήξερε ούτε μια ελληνική λέξη.
«Έμαθα Ελληνικά λέει σε τρία χρόνια γιατί ζούσα σε ένα περιβάλλον που μιλούσαν Ελληνικά. Όλοι οι πρόσφυγες μπορούμε να μάθουμε Ελληνικά και να ενταχθούμε στις τοπικές κοινωνίες. Φτάνει να μας δοθεί η ευκαιρία» επισημαίνει ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί.
Ειδήσεις σήμερα
Πεισματάρης ο Ερντογάν: Δεν πρόκειται να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στην Σύνοδο του NATO
Συντάξεις: Οι κατηγορίες που σβήνουν την προσωπική διαφορά και παίρνουν αύξηση το 2023 [πίνακες]