Το Φθινόπωρο αναφέρεται, είναι ιδανική εποχή για όσους λατρεύουν την εναλλαγή χρωμάτων. Από το καφέ, το κίτρινο, το πορτοκαλί, το βαθύ πράσινο του ελάτου, το μπλε των νερών της λίμνης που γίνεται ένας τεράστιος καθρέφτης όπου μέσα του καθρεφτίζονται απίστευτα εικαστικά τοπία, τόσο που μοιάζει να βρίσκεσαι στο εργαστήρι την ώρα που ζωγραφίζει ο Θεός! Αν μάλιστα είσαι τυχερός και έχει ομίχλη, τότε η λίμνη μετατρέπεται σε σκηνικό ταινίας όπου εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής έτσι όπως γράφεις το σενάριο με τις επιλογές σου. Και καταλήγει τονίζοντας: «Όλες οι εποχές προσφέρονται για δραστηριότητες, όμως το φθινόπωρο έχει μοναδικά χρώματα και η εμπειρία είναι μοναδική!».
Η Λίμνη Πλαστήρα, τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Παναγιώτης Νάνος, προσφέρεται για εναλλακτικές δραστηριότητες και ήπιες μορφές άσκησης, προπαντός για βιωματικές εμπειρίες στο βουνό και το δάσος, προσθέτοντας: «Ο δήμος σε αυτό το πλαίσιο έχει οργανώσει για όλες τις ηλικίες μοναδικές παραλίμνιες διαδρομές και πεζοπορία, ορειβασία, αθλητικούς αγώνες, ποδήλατο βουνού, ακόμα και διαδρομή για ΑΜΕΑ, δίπλα στη λίμνη. Ειδικότερα το περπάτημα Φθινόπωρο στο δάσος προσφέρεται για όσους αγαπούν την εναλλαγή χρωμάτων και έχουν μια πιο “εικαστική” αντίληψη των πραγμάτων».
Πανικός στη Χαλκίδα: Αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες - Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες
Η Λίμνη Πλαστήρα, σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, βρίσκεται στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο δυτικό τμήμα του Νομού Καρδίτσας. Είναι μια λίμνη τεχνητή, που σχηματίστηκε με ανθρώπινη παρέμβαση. Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα. Το βάθος της λίμνης ποικίλει και προσδιορίζεται από το ανάγλυφο της περιοχής πριν σκεπασθεί από τα νερά. Περιέχει 400 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χλμ, πλάτος 4 χλμ. και η συνολική της επιφάνεια είναι 24 χλμ. Το μέγιστο βάθος της φτάνει τα 60 μ. και το ανώτατο υψόμετρο αγγίζει τα 750 μ. Στην περιοχή συναντάμε ακόμη πολλά είδη πουλιών, όπως ερωδιούς, μαυρόκοτες, διάφορα είδη γλάρων, βουτηχτάρια και κορμοράνους, ενώ σπάνια θα δούμε και λευκοτσικνιάδες, όρνια, πετρίτες και χρυσαετούς. Στις όχθες της συναντάει κανείς αλεπούδες, λύκους, αγριογούρουνα, ασβούς, νυφίτσες και σπανιότερα αρκούδες, ελάφια, και αγριόγατες. Τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη χλωρίδας στη περιοχή, μεταξύ 700 και 900 μέτρων υψόμετρο, είναι η πλατύφυλλη βελανιδιά, που τοπικά ονομάζεται Δένδρος, μέχρι τα 1500 μέτρα το έλατο, ενώ ψηλότερα ξεκινάει ψευδοαλπική βλάστηση. Υπάρχουν ακόμη είδη ποώδους βλάστησης όπως φτέρες, γεράνια, κυκλάμινα, κρόκοι, νάρκισσοι, είδη ορχιδέας κά.