Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.
Το μεγαλύτερο μέρος των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην ανατολική Θεσσαλία, η έκταση της Λίμνης Κάρλα είναι σχεδόν ίση με την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.
Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: Έχει σταθεροποιηθεί η στάθμη του Πηνειού, ανέβηκε στις πλημμυρικές περιοχές
Ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέρη στα οποία η κακοκαιρία Daniel δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα και στα οποία θα πέσει το «βάρος» των διασώσεων σήμερα, αλλά και για την στάθμη του Πηνειού.
Όπως ανέφερε: «Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερο, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων».
Όσο για την στάθμη του Πηνειού και αν εξακολουθεί να ανεβαίνει, ο κ. Αγοραστός είπε: «Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού».
Κακοκαιρία «Daniel»: Ανείπωτη τραγωδία στην καρδιά της Ελλάδας