Η μητέρα τού παιδιού αφέθηκε ελεύθερη, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, ο 21χρονος Παλαιστίνιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι το παιδί φέρει μώλωπες, λόγω τραυματισμού από πέσιμο στο μπάνιο. Όπως μάλιστα δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συνήγορος του, για τη διερεύνηση της υπόθεσης ζητήθηκε και θα διεξαχθεί κοινωνική έρευνα, με επίκεντρο τις συνθήκες διαβίωσης του ανηλίκου, ενώ αναμένεται η έκδοση σχετικής διάταξης για το ποιος θα ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου κοριτσιού, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ατόμου από τη γειτονιά που διαμένει το ζευγάρι, που ενημέρωσε τις αρχές για τις φωνές και τα κλάματα του παιδιού, τα οποία αντιλήφθηκε.
Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου φέρεται να διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης.
Ο 21χρονος Παλαιστίνιος αντιμετωπίζει την κατηγορία για ενδοοικογενειακή σωματική βία κατ’ εξακολούθηση, με τη μορφή της μεθοδευμένης πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία, σε βάρος ανήλικου θύματος ενώ η μητέρα για συνέργεια στην ίδια πράξη και επιπλέον έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 21χρονος είναι η δεύτερη φορά που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις αρχές, καθώς πριν από δύο περίπου εβδομάδες είχε και πάλι συλληφθεί για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, όταν το ανήλικο κοριτσάκι είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί μόνο του, κοντά στην περιοχή που κατοικεί με τη μητέρα και το σύντροφό της. Τότε είχε και πάλι ενημερώσει τις Αρχές, περίοικος που είδε μόνο του το παιδί, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι χωρίς να το αντιληφθεί -όπως υποστήριξε- ο 21χρονος, στον οποίο είχε αφήσει τη φροντίδα του παιδιού, η 21ετών σύντροφος του και μητέρα του ανήλικου. Μάλιστα και τότε είχε συλληφθεί και η μητέρα, επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι στις 01/06/2024 «λάβαμε κλήση στην “Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056”, από ευαισθητοποιημένο πολίτη που αφορούσε κακοποίηση ενός παιδιού 2 ετών, στο χωριό Πόρος του Ηρακλείου. Αναφέρθηκε, πως το παιδί κακοποιήθηκε σωματικά, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κρήτης, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, έπειτα από καταγγελία που έγινε από γείτονες της οικογένειας στην Αστυνομία της περιοχής.
Επιπλέον αναφέρθηκε πως το ζευγάρι έχει μεταφερθεί στο Τμήμα για κατάθεση. Οι Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησαν με το ΑΤ Ηρακλείου εξηγώντας για την κλήση που έλαβαν για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού». Ακολούθως, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ενημερωθήκαμε για την ισχύ του περιστατικού, και ανέφεραν πως έχει ενημερωθεί ήδη εισαγγελέας ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έχουν μεταβεί και οι δύο γιαγιάδες του.
Ενημερώθηκε και η Κοινωνική Υπηρεσία η οποία και επισκέφτηκε το ανήλικο παιδί, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου. Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου δηλώσαμε την στήριξη απέναντι στο παιδί και στην οικογένεια, και ενημερωθήκαμε για την υγεία του ανήλικου. Μας πληροφόρησαν πως το παιδί είναι καλά και βρίσκονται στο πλευρό του οι γιαγιάδες του. Δηλώσαμε την στήριξή μας για κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας».
Επιπρόσθετα από το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού»” σημειώνεται πως στις 03/06/2024 «πραγματοποιήθηκε εκ νέου επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου μας ενημέρωσε ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται το ανήλικο παιδί, ωστόσο είναι καλά στην υγειά του και βρίσκεται κοντά του η μητρική γιαγιά. Εκ νέου δηλώσαμε την ολιστική στήριξη των ανθρώπων του Οργανισμού σε όποια ανάγκη του παιδιού προκύψει, όπως κάλυψη σε είδη ρουχισμού, και δοθήκαν τηλέφωνα επικοινωνίας του Οργανισμού στο Ηράκλειο. Σημειώνεται πως η οικογένεια της μητέρας της ανήλικης, κατά το διάστημα 2020-2021, υποστηρίζονταν ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στο Ηράκλειο Κρήτης».
Μάλιστα η ανακοίνωση καταλήγει με την παρότρυνση: «άν γνωρίζεις οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου, βοήθησε να σωθεί έγκαιρα ένα παιδί, από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας ο ίδιος ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο δωρεάν και ανώνυμα:
Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Στην Εφαρμογής CHAT 1056, έναν τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου. Online στο CyberTipline Hellas, κάνοντας αναφορά. Μια πλατφόρμα που λειτουργεί αποκλειστικά από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον.”Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει για ακόμη μια φορά, πως αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση».
Ειδήσεις σήμερα
Hästens 2000T: Το «χρυσό εισιτήριο» για έναν ονειρεμένο ύπνο
Ευρωεκλογές 2024: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε πέντε αριθμούς
Μαγνησία: Ανατροπή με τον θάνατο της 91χρονης; – Τι λένε οι γιατροί στο Eleftherostypos.gr