Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα του μανιταριού στην Ελλάδα, την πανέμορφη Δεσκάτη Γρεβενών. Από το 2000 άρχισε να ασχολείται με τα μανιτάρια. Αρχικά, από περιέργεια και ενδιαφέρον και μετέπειτα μαζί με τον «πρύτανη» του μανιταριού Γιώργο Κωνσταντινίδη, άρχισαν να περιηγούνται στα δάση αναζητώντας διάφορες ποικιλίες. Παράλληλα, ασχολούνταν επαγγελματικά με το βόλεϊ, συμμετέχοντας στην Α1 κατηγορία, έως το 2007 οπότε ένας σοβαρός τραυματισμός τον οδήγησε εκτός γηπέδων. Δύο χρόνια αργότερα, προέκυψε ο «φωτογραφικός έρωτας» για τα μανιτάρια. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις και έχει κερδίσει τον κύριο τίτλο του BBC wildlife photographer.
«Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θεωρείται ως τα φωτογραφικά Οσκαρ. Διοργανώνεται ετήσια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Για δύο χρονιές, 2022 και 2023, ήμουν ο νικητής και για άλλες δύο, 2013 και 2016, στους τέσσερις πρώτους. Και τις τέσσερις χρονιές συμμετείχα με φωτογραφίες μανιταριών. Μόνο πέρσι, στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 60.000 φωτογραφίες από όλο τον κόσμο!», υπογράμμισε. Οπως ήταν φυσικό, η δημοσιότητα από τα φωτογραφικά «Οσκαρ» κέντρισε το ενδιαφέρον του «National Geographic». «Ετσι, πριν από μερικές εβδομάδες έλαβα ένα μέιλ από το περιοδικό, στο οποίο μου εξηγούσαν ότι το τεύχος Απριλίου θα είναι αφιερωμένο στα μανιτάρια και πως ήθελαν να αξιοποιήσουν το φωτογραφικό υλικό μου. Και αρχίσαμε τις ανταλλαγές μηνυμάτων και την αποστολή των φωτογραφιών», είπε.
Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ιστορικό περιοδικό περιλαμβάνει τους μύκητες στον ορισμό της άγριας ζωής. «Δεν περιέχει μόνο Μορχέλες στο εξώφυλλο αλλά περιλαμβάνει επίσης τέσσερα διαφορετικά άρθρα για μύκητες-μανιτάρια, μεταξύ των οποίων ως πιθανό αντίδοτο για καταστροφικές ασθένειες των φυτών, ως κλειδί για τις ανακαλύψεις στην έρευνα για τον καρκίνο και ως λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα της γρήγορης μόδας», τόνισε. Η έκδοση καλύπτει επίσης τις προσπάθειες της πρωτοβουλίας fauna flora funga, τα στελέχη της οποίας οραματίζονται έναν υγιή πλανήτη στον οποίο οι μύκητες αναγνωρίζονται ως κρίσιμοι διασυνδέτες της φύσης.
«ΜΕ ΖΩΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ»
«Το έργο του The Fungi Foundation βοήθησε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία των μυκήτων και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που κάνουμε αυτή την κρίσιμη μορφή ζωής το θέμα του εξωφύλλου μας στο τεύχος Απριλίου του «National Geographic». Η ελπίδα μας είναι να δείξουμε στους αναγνώστες πόσο συναρπαστικοί είναι αυτοί οι οργανισμοί και πόσο ζωτικό ρόλο παίζουν στα οικοσυστήματα και στη ζωή μας», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Nathan Lump.