Η παρουσία του Γιάννη Λαγού και οι διαμαρτυρίες του ανέβασαν για ακόμη μία φορά τους τόνους, καθώς ο κρατούμενος ευρωβουλευτής έθεσε θέμα κλήτευσης συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε, το βράδυ της δολοφονίας, την επιχείρηση των αστυνομικών.
Κατά τη διατύπωση του αιτήματος, η πρόεδρος ζήτησε από τον Λαγό να μην «κάνει αγόρευση», φράση που εκνεύρισε τον ευρωβουλευτή ο οποίος είπε: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από τη διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».
Στην έναρξη της σημερινής δίκης ο Γιάννης Λαγός διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν συνεδριάζει ποιο συχνά. «Δεν μπορεί να συνεχίζεται το δικαστήριο με αυτούς τους ρυθμούς. Διαμαρτύρομαι κυρία Πρόεδρε» είπε κατά την εκφώνηση του ονόματος του από την πρόεδρο του Δικαστηρίου.
Και στη συνέχεια μετά από λίγα λεπτά εμφανώς σε ένταση ο Γιάννης Λαγός παρενέβη και πάλι και διαμαρτυρήθηκε πιο έντονα:
Γιάννης Λαγός: Για το συγκεκριμένο μπορώ να έχω μια απάντηση; Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχετε απαλλαγεί. Τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα! Πότε θα τελειώσετε κα Πρόεδρε;
Πρόεδρος: Σας είπα ότι οι συνάδελφοι έχουν και άλλες δικασίμους, και οι δικάσιμοι ορίζονται από τη διοίκηση του Εφετείου.
Γιάννης Λαγός: Είστε ανίκανοι και ανάξιοι να δικάσετε! Δειλοί! Ανθρωπάκια του συστήματος!
Πρόεδρος : Θέλετε να περάσετε έξω; Πάρτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει λίγο.
Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;
Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.
Μετά από όσα είπε ο Λαγός οδηγήθηκε με εντολή της προέδρου και πάλι εκτός αίθουσας, με κάποιον από το κοινό να του φωνάζει ενώ κατευθυνόταν στην έξοδο «κάνε υπομονή Γιάνναρε».
Ο συνήγορος του κρατούμενου ευρωβουλευτή Κώστας Πλεύρης, λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε παράπονο ότι το δικαστήριο «τού στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα» και ότι κατά την εξέταση της μητέρας τού μουσικού τού απαγόρευσε κάποιες ερωτήσεις.
Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;
Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου
Η υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη καθώς είναι αγνώστου διαμονής.
Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Ωστόσο η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην φορολογική Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει την διεύθυνση της γυναίκας χωρίς άλλα στοιχεία.
Παράλληλα η υπεράσπιση ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Κατά τους συνηγόρους, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, τη φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή». Το αίτημα διατυπώθηκε μετά τις καταθέσεις των ιδιοκτητών της καφετέριας, που είπαν ότι εκείνο το βράδυ στο μαγαζί ήταν ο Φύσσας και άλλα δύο άτομα και ότι δεν συνέβη τίποτε εντός του χώρου.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Αύξηση 8,2 % στις τσέπες των συνταξιούχων [οι πίνακες με τα τελικά ποσά]