Ο θάνατος του 53χρονου επιχειρηματία αποδόθηκε σε αυτοχειρία, καθώς βρέθηκαν ιδιόχειρα σημειώματα και το όπλο με το οποίο είχε πυροβοληθεί. Ο μετέπειτα ιατροδικαστικός έλεγχος δεν άφηνε περιθώριο αμφιβολίας.
Ο Σταύρος Δογιάκης αυτοκτόνησε, δεν δολοφονήθηκε. Παρόλο που χρειάστηκε να πυροβολήσει ο ίδιος τον εαυτό του δύο φορές. Εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό, αλλά η διπλή απόπειρα δεν αμφισβητείται. Αρχικά πυροβολήθηκε στο ύψος της καρδιάς και, παρά το σοκ, είχε την ψυχραιμία να στρέψει το πιστόλι στον κρόταφό του και να τραβήξει για δεύτερη και τελειωτική φορά τη σκανδάλη. Τόσο αποφασισμένος ήταν, αναζητώντας τον θάνατο.
Το άψυχο κορμί του βρέθηκε σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή, σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητό του, μία ημέρα μετά την αναγγελία για την εξαφάνισή του από το Χαμόγελο του Παιδιού. Η συμπεριφορά του δεν είχε κινήσει καμία υποψία σε γνωστούς και φίλους για αυτό που θα ακολουθούσε. Αλλωστε, δύο ημέρες πριν βρεθεί νεκρός, ο Σταύρος είχε παρευρεθεί σε γαμήλιο γλέντι. Ενώ, πριν από την έκδοση του Amber Alert ο αδελφός του, Νίκος, που τον αναζητούσε στο σπίτι του, φώναξε κλειδαρά για να ανοίξουν την πόρτα. Αλλά, αφού δεν το κατάφεραν, μπήκαν από το παράθυρο και εκεί βρήκαν το πρώτο σημείωμα, γεγονός που του προκάλεσε έντονη ανησυχία, και ένα κουτί με 40.000 ευρώ.
Πένθος
Σχεδόν οκτώ μήνες έχουν περάσει από τότε και το βαρύ πένθος για την αυτοκτονία σκεπάζει ακόμη την ταβέρνα «Κρητικός», η οποία έγινε γνωστή στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας χάρη στον Σταύρο Δογιάκη.
Κυριακή μεσημέρι, λίγο πριν η κακοκαιρία «Ελπίς» δείξει… τα δόντια της, ο «Ε.Τ.» της Κυριακής πέρασε από την οδό Αιόλου στην Κάντζα, εκεί όπου η γωνιακή ταβέρνα έσφυζε -κάποτε- από ζωή. Αλλωστε, κάθε Σαββατοκύριακο ο κόσμος έφθανε από νωρίς το μεσημέρι για να βρει ένα τραπέζι και να απολαύσει τα κρεατικά εδέσματα. Ο Σταύρος καλωσόριζε τους πελάτες με ένα καλοσυνάτο χαμόγελο και τους έβαζε να καθίσουν, ενώ στην κουζίνα ο Νίκος επέβλεπε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Και τώρα ερημιά… Τα τραπέζια μαζεμένα στο εσωτερικό του καταστήματος, η αυλή άδεια, οι πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά κλειστά. Μόνο τα μεγάλα πήλινα πιθάρια με τις βουκαμβίλιες, τις ορτανσίες και τις γαρδένιες βρίσκονται παραταγμένα στη θέση τους.
Η ανδρική φιγούρα που περπατά στο πίσω μέρος της ταβέρνας είναι το μοναδικό ίχνος ζωής και δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Σταύρου Δογιάκη, Νίκο, ο οποίος κάθε μέρα, κάθε Κυριακή περνά από το μαγαζί αναπολώντας τις ημέρες εκείνες που το κατάστημά τους έσφυζε από φωνές και γέλια. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπω τον Σταύρο, δεν μιλάμε, δεν δουλεύουμε μαζί», θα πει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο Νίκος Δογιάκης, ο οποίος με δυσκολία κρατά τη συγκίνησή του φέρνοντας στον νου όμορφες στιγμές από το παρελθόν. «Η ταβέρνα θα μείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι να κλείσουμε έναν χρόνο από τον θάνατο του Σταύρου. Και για τη μνήμη του και για την ψυχή του, αλλά και γιατί είναι πάρα πολύ επίπονο και δύσκολο για εμάς να την ανοίξουμε πάλι χωρίς αυτόν», θα εξηγήσει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο Νίκος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Εκλεκτό κρέας, επώνυμοι πελάτες
Το 1955 ξεκινά η ιστορία της ταβέρνας «Κρητικός» με την υπερυψωμένη παλιά αυλή στην οδό Αιόλου 49 στην Κάντζα. Ο πατέρας των Νίκου και Σταύρου Δογιάκη είχε ανοίξει αρχικά ένα μπακάλικο για να εξυπηρετεί τους κυνηγούς στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια σέρβιρε μαγειρευτό φαγητό στους εργάτες των οικοδομών. Το μαγειρείο αυτό το πήραν στη συνέχεια τα αδέλφια Νίκος και Σταύρος και με τη βοήθεια της μητέρας τους, Ελένης, το μετέτρεψαν σε μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες, γνωστή για το πολύ καλό κρέας και τον τρόπο ψησίματός του.
Ο Νίκος Δογιάκης είχε αναλάβει την κουζίνα και ο Σταύρος ήταν στη σάλα, στις παραγγελίες και στην υποδοχή. Ο Νίκος έψαχνε το καλύτερο κρέας και τα ποιοτικά υλικά και ο Σταύρος είχε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις. Οι ξεκάθαροι ρόλοι που είχαν, σε συνδυασμό με το εκλεκτό κρέας, έκαναν τον «Κρητικό» να μπει στους οδηγούς γαστρονομίας και όλοι όσοι τον επισκέπτονταν να το διαδίδουν.
Κοσμοπολίτης, εξαιρετικά κοινωνικός και δημοφιλής, ο Σταύρος Δογιάκης κατάφερε να μετατρέψει την ταβέρνα σε πόλο έλξης για εφοπλιστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, οι οποίοι οδηγούσαν μέχρι την Κάντζα για να απολαύσουν παϊδάκια, σπαλομπριζόλες, μπιφτεκάκια και άλλα κρεατικά. Ο Λάκης Γαβαλάς, οι διεθνούς ακτινοβολίας δίδυμοι μόδιστροι, Ντιν και Νταν, του οίκου Dsquared2, που τον αποκαλούσαν «ο Ελληνας αδελφός μας», ο Αντώνης Ρέμος, ο Σάκης Ρουβάς και η Αννα Βίσση ανέβαιναν στην περίφημη ταβέρνα της οικογένειας με την υπερυψωμένη αυλή, τις γαρδένιες και τις βουκαμβίλιες.
- Πάνος Νάτσης: Η μητέρα του ακόμη δεν γνωρίζει ότι το παιδί της σκοτώθηκε
- Πάνος Νάτσης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού
- Super Κατερίνα: «Κάγκελο» ο Ανδρέας Μικρούτσικος – «Δεν πίστευα στη ζωή μου μετά από τόσα χρόνια…»
- Survivor: «Κατακεραυνώνουν» τον Κατσαούνη – «Ο Γιώργος πρέπει να φύγει – Τα παιδιά με φοβούνται» [βίντεο]
- Κρατούμενος έγινε viral στο TikTok- Ανέβαζε βίντεο μαγειρικής απ’το κελί του
- Νεκρή στα 30 της χρόνια η πρώην μις ΗΠΑ, Τσέσλι Κριστ- Πήδηξε από κτήριο
- Πάνος Νάτσης: Για πρώτη φορά η τελευταία συνέντευξή του ηθοποιού