Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία , πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test. «Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα ράπιντ και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.
Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.
«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος
Ωστόσο, φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Κορονοϊός: 1.631 νέα κρούσματα στην Αττική – Ο χάρτης της διασποράς
- Κορονοϊός 10/11: 7.105 κρούσματα, 70 νεκροί, 489 διασωληνωμένοι
- Κομισιόν: Σύμβαση με τη φαρμακευτική Valneva για πιθανό νέο εμβόλιο
- Κορονοϊός: Έφτασαν στην Ελλάδα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα – Τι αναφέρει το ΙΦΕΤ