Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 10/03, ο Δημήτρης Οικονόμου είχε αναφέρει στον «αέρα» της εκπομπής του: «Πέρα από τους νεκρούς, δεκάδες ή και εκατοντάδες ανάπηροι θα περάσουν τη ζωή τους σε καροτσάκι. Σκέψου τον εαυτό σου να είσαι σε ένα καροτσάκι, ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός, από το να είσαι σε ένα καρότσι από το πρωί μέχρι το βράδυ, όμηρος. Το λέω με μεγάλη αγάπη και με μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς».
Σχολιάζοντας τα παραπάνω στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο πρώην ευρωβουλευτής και ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε, μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω ότι ήταν μια συγγνώμη που μπορεί να ήταν από καρδιάς και ειλικρινής. Το θέμα για εμένα είναι λίγο βαθύτερο, το πώς εύκολα κάποιος έχει εντυπωμένο στο μυαλό του ότι η αναπηρία σημαίνει σχεδόν θάνατος. Μέσα στην κοινωνία είναι βαθιά αγκιστρωμένη στο ότι γίνεσαι ανίκανος. Πόσο επαναλαμβάνουμε την έκφραση καθηλωμένος. Πόσο θεωρούμε ότι είναι ικανός ένα ανάπηρος να είναι επιστήμονας, πολιτικός, οικονομολόγος, σύντροφος κλπ.. Η νοοτροπία και η πεποίθηση του ποιοι είμαστε, αυτό είναι σημαντικό να αλλάξει».
Τα λόγια του συγκίνησαν βαθιά την παρουσιάστρια της εκπομπής, η οποία ξέσπασε σε κλάματα στον «αέρα». «Συγγνώμη, έχεις πολύ δίκιο, συγκινήθηκα. Συγγνώμη. Συνεχίστε οι υπόλοιποι», είπε η Κατερίνα Καινούργιου εμφανώς ταραγμένη, με δάκρυα στα ματιά.