Ολοι συνυπεύθυνοι, ο καθένας με το μερίδιο που του αντιστοιχεί, γράφουν “μαύρες” σελίδες στη μακρόχρονη ιστορία της εκδοτικής εταιρείας που σφράγισε και καθόρισε τον Τύπο από το 1920. Μοναδικά θύματα του λουκέτου – αν δεν παρέμβει ως από μηχανής θεός κάποιος σήμερα Δευτέρα – οι 500 εργαζόμενοι των οποίων οι απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές και οι αποζημιώσεις ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ και φυσικά οι χιλιάδες αναγνώστες που επέλεγαν τα “Νέα” και το “Βήμα” για την ενημέρωσή τους.
Η αρχή του τέλους για το “συγκρότημα”, όπως το αποκαλούσε η δημοσιογραφική πιάτσα, έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μετά τη διαρροή της είδησης ότι οι τράπεζες απέρριψαν την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη για καταβολή 40 εκατ. ευρώ στις τράπεζες για ρύθμιση των δανείων και καταβολή 25 εκατ. ευρώ για την επαναλειτουργία του ΔΟΛ έναντι “κουρέματος” κατά 80% των οφειλών (220 εκατ. ευρώ) της εκδοτικής εταιρείας προς τις τράπεζες (Alpha, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank).
Αμαλιάδα: Η Ειρήνη Μουρτζούκου παρίστανε τη μητέρα του Παναγιωτάκη όταν την καλούσαν [βίντεο]
Η άρνηση αυτή σημαίνει ότι οι τράπεζες οδηγούν την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης χωρίς να λειτουργεί η εταιρεία και χωρίς να εκδίδονται οι εφημερίδες, έχοντας ήδη δεσμεύσει προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από διαφηµίσεις. Μετά τη διαρροή της πληροφορίας περί απόρριψης της πρότασης του Ιβάν Σαββίδη συγκλήθηκε σύσκεψη στη Μιχαλακοπούλου στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο νομικός σύμβουλος Νίκος Πιμπλής και ο διευθυντής του “Βήματος της Κυριακής” Αντώνης Καρακούσης.
Ο Σταύρος Ψυχάρης είπε ότι η εξέλιξη αυτή φέρνει πιο κοντά το κλείσιμο όλων των μέσων του ΔΟΛ, δηλαδή, των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα της Κυριακής», τη διακοπή της λειτουργίας των ιστοσελίδων του ΔΟΛ και του ραδιοσταθμού Βήμα Fm. Ο Αντώνης Καρακούσης κατέβαλε ύστατη προσπάθεια προκειμένου να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα 6 μηνών στους εργαζομένους, αλλά αυτή έπεσε στο κενό, καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης δεν διαθέτει ρευστό ούτε για μισθοδοσία ούτε για χαρτί.
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου