Ωστόσο, μόνο το 21% αξιολόγησε θετικά το θεσμό, με περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις (36%) να έχουν αρνητική άποψη για τον συγκεκριμένο τρόπο εργασίας.
Πρόσθετα, δύο στις τρεις (66%) δήλωσαν απροθυμία να υιοθετήσουν μεθόδους τηλεργασίας για τους εργαζομένους τους μετά τη λήξη της πανδημίας.
Κι αυτό διότι με την τηλεργασία οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι δεν εξοικονομήθηκε χρόνος εργασίας (63%), δεν αυξήθηκε η παραγωγικότητα των εργαζομένων (78%) και πως η ποιότητα της παραγόμενης εργασίας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πριν (80%).
Παράλληλα, ενώ περιορίστηκαν οι προστριβές μεταξύ των εργαζομένων (60%), δεν βελτιώθηκε η επικοινωνία μεταξύ διευθυντών και υπαλλήλων (74%).
Σύμφωνα με τον ΣΒΕ, από την έρευνα προκύπτει ακόμη πως οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα στην ελληνική περιφέρεια έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει η εφαρμογή του θεσμού, αφού:
- Το 92% αυτών παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό στους εργαζομένους.
- Μόνο στο 8% των επιχειρήσεων καταγράφηκαν αρνήσεις εργαζομένων για ένταξή τους στο καθεστώς τηλεργασίας, και,
- μόνο στο 4% των επιχειρήσεων παρατηρήθηκαν διαμαρτυρίες εργαζομένων για παραβίαση του προσωπικού τους χρόνου.
Τέλος, σημαντικό εύρημα της έρευνας συνιστά το γεγονός ότι το 55% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσε πως στην περιοχή τους διαπιστώθηκαν συχνά προβλήματα στις τηλεπικοινωνιακές τους συνδέσεις.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Χριστούγεννα: Κορυφώνεται η έξοδος - Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί, υποχρεωτικές οι αλυσίδες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr