Ο άτυχος 60χρονος είχε μεταφερθεί από το Λαϊκό αρχικά στην κλινική του Περιστερίου και από εκεί στο ΝΙΜΤΣ, όπου και κατέληξε. Εμφάνισε πνευμονία και σηπτικό σοκ λόγω Covid-19. Ο 60χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, γι’ αυτό είχε μεταφερθεί αρχικά στο Λαϊκό, ενώ έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη.
Το 133 θύμα στην Ελλάδα ήταν νωρίτερα μια 58χρονη με υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Νωρίτερα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έχασε το βράδυ του Σαββάτου ένας 91χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τις 7 Απριλίου ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα στους 132.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για 16 νέα κρούσματα στη χώρα μας κατέληξε ένας 75χρονος που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό».
Εχθές, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 16 νέα κρούσματα. To σύνολο των θανάτων πλέον είναι 131 (34 γυναίκες), με μέση ηλικία τα 74 έτη. Το 90% εκ των θανόντων είχε υποκείμενο νόσημα.
Διασωληνωμένοι είναι 47 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη (13 εξ αυτών γυναίκες). Το 89,4% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα.
Αράχωβα: «Κόλλησαν» στο χιόνι χωρίς αλυσίδες - Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρίας
Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι εξήλθαν από τις ΜΕΘ 63 άτομα. Με τα 16 νέα κρούσματα, το σύνολο ανέρχεται 2.506. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 63.087 εργαστηριακά τεστ για κορωνοϊό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.
Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στη συζήτηση που γίνεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι για πάντα.
Πρόσθεσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει για τις τελικές της προτάσεις εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων.
Η μελέτη στην Ελβετία
Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια μελέτη που λαμβάνει χώρα στην Ελβετία με δείγματα από 36 χώρες και όλες τις Ηπείρους.
«Στην Ελβετία αναλύουν τα δείγματα από 36 χώρες και όλες τις Ηπείρους. Οι μικροδιαφορές ανάμεσα στους ιούς μπορούν να μας βοηθήσουν. Παραδείγματος χάριν, ένα στέλεχος ιού που ανιχνεύθηκε στην Ελλάδα μπορεί να μας πει από που προήλθε ο ιός στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ήταν τόσο από την Κίνα, όσο και από την Ευρώπη. Στην Ισλανδία ήταν από τις ΗΠΑ.
Αυτό μας δείχνει ότι μια εξέλιξη στην μια άκρη της γης μπορεί να επηρεάσει την άλλη άκρη. Με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται βραδύς ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του. Σύμφωνα με την Ελβετία, ο ιός δεν θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα έτη και ένα πιθανό εμβόλιο θα μας προστατέψει μακροχρόνια».