«Η αποζημίωση 10 ευρώ ανά κλήση, των γιατρών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο της τηλεσυμβουλευτικής και 30 ευρώ για επίσκεψη κατ’ οίκον, αφορά αποζημίωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνει τους πολίτες» είπε ο κ. Κωτσιόπουλος.
Στη συνέχεια, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στα μέτρα για την διευκόλυνση των πολιτών στο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας και, όπως είπε, τίθενται σε λειτουργία πέντε κέντρα υγείας στην Αττική, τα οποία θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και στα οποία θα προσέρχονται ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που δυνητικά έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία αναφοράς και να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ αυτών των νοσοκομείων.
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού για τα Airbnb - Τι αλλάζει
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Τα πρώτα κέντρα υγείας που θα λειτουργήσουν στην Αττική για τους συγκεκριμένους ασθενείς είναι τα εξής: Αλεξάνδρας, Καλυβίων, Ραφήνας, Καμινίων και Περιστερίου.
Παρόμοια κέντρα υγείας τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν στις μεγάλες πόλεις. Σε αυτά ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε γιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις. Για τους ασθενείς που θα διαγνωστούν τελικά θετικοί στο νέο κορωνοϊό και μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα είναι δυνατή η παρακολούθηση κατ’ οίκον μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γιατρούς του κέντρου υγείας.
Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή και υπηρεσία τηλεσυμβουλευτικής. Οι γιατροί των κέντρων υγείας καθώς και ιδιώτες γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να επισκέπτονται κατ’ οίκον τους ασθενείς που έχουν αναπνευστικά προβλήματα και ιδίως αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, καθώς και ανθρώπους που ζουν μόνοι τους σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.