Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών κατηγορουμένων ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας και αφού είχαν πάει στον εισαγγελέα για να τους αποδοθούν οι κατηγορίες, έγινε γνωστό πως η εταιρεία φύλαξης, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλει μήνυση για την κλοπή που διαπιστώθηκε στο υποκατάστημα της Καβάλας και στην οποία εμπλέκεται και ο 44χρονος πρώην διευθυντής της, τον οποίο στη συνέχεια έθεσε σε προσωρινή αργία.
Έτσι, μετά την ανάκριση διαπιστώθηκε από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες που αρχικά φέρεται να αντιμετώπιζαν οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, δεν μπορούν να αποδοθούν, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις και για την προφυλάκιση των κατηγορουμένων.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Καϊτατζής, συνήγορος των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της εταιρείας φύλαξης), από τον Ιούλιο του 2019, οπότε και άλλαξε ο ποινικός κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας φάνηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε καμία μήνυση κατά κανενός φυσικού προσώπου.
Αλαλούμ με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο - Πώς μπήκε και βγήκε το λουκέτο
Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού είχαν ολοκληρωθεί αρχικά οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και πλέον οι κατηγορίες μετατρέπονται σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.
Έτσι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορουμένους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.
Η εισαγγελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των δυο συνηγόρων των κατηγορουμένων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ