Η κ. Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του κ. Σοφουλάκη και προσκόμισε έγγραφα τα οποία είχε καταθέσει και κοινοποιήσει κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Η Ελ. Ράικου προσήλθε και αποχώρησε από το δικαστικό Μέγαρο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς κινήθηκε μέσα από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Αρείου Πάγου.
Πριν από λίγο κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, που ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis.
Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρα παρέμεινε στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη που διενεργεί μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis για μία περίπου ώρα.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Ανακοίνωση τώρα για Μετρό και Τραμ - Πώς θα κινηθούν;
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε κύριο υπόμνημα και συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.
Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων δυο μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.
Με την μήνυσή του ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας διαφθοράς. Στις καταθέσεις αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη