Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατος επήλθε από πτώση.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο αυτό είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφωνό της. Γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.
Η γυναίκα φέρεται να επιχείρησε αυτοσχέδια αναρρίχηση χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και βράχοι που προφανώς αποκολλήθηκαν κατά την πτώση στη χαράδρα των περίπου 30 μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας φαίνεται να αναγνώρισε την σορό.
«Δεν μπορούσαμε να βρούμε στίγμα», δήλωσε ο διασώστης που συμμετείχε στις έρευνες, Βαγγέλης Κριαράς. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να έχει ανοιχτό το GPS στο κινητό του τηλέφωνο γιατί διευκολύνει τις Αρχές.
Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων στην Πιερία: Η ανακοίνωση του ΟΣΕ και το χρονικό
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστροφυσικός δεν είχε ενεργοποιήσει το GPS και «αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή».
Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου.
— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) August 7, 2019
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κριάρας στο OPEN, η 34χρονη ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο.
Εθελοντές, διασώστες αλλά και όσοι συμμετείχαν στις έρευνες είναι συντετριμμένοι από την εξέλιξη. Οι κάτοικοι μιλούσαν για την χαμογελαστή αστροφυσικό που έβγαινε στην περιοχή και έκανε τζόκινγκ.
Η αστροφυσικός αγνοείται από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στην περιοχή του Κεραμέ.
Την εξαφάνισή της είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο σύζυγός της.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό της αστροφυσικού συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, στρατιώτες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και εξειδικευμένου εξοπλισμού γεωεντοπισμού.