Η μείωση έχει ως βασική αιτία τη αβεβαιότητα που επικρατούσε στην περσινή περίοδο διάθεσης του καυσίμου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πελάτες να είναι εφοδιασμένοι από την περυσινή σεζόν και η αγορά να εμφανίζει πτώση 50%.
Πολυτεχνείο: «Αστακός» το κέντρο, επί ποδός 5.500 αστυνομικοί - Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν
Όπως μεταφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο FM”, ο αντιπρόεδρος Μεταπωλητών Καυσίμων, Σίμος Τσινιάρης: «Πέρυσι ξεκινήσαμε με 20 παραγγελίες την ημέρα και φέτος ξεκινήσαμε με δέκα».
Στον νομό Θεσσαλονίκης η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης προέρχεται κυρίως από τις περιοχές της Πολίχνης, της Ευκαρπίας, της Σταυρούπολης, των Αμπελοκήπων και του Κορδελιού. Οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης είναι κατά κύριο λόγο οι παραγγελιοδόχοι για πετρέλαιο θέρμανσης και κύρια αιτία για αυτό εκτιμάται ότι είναι «το κόστος αλλαγής της εγκατάστασης» ώστε να καίει φυσικό αέριο αντί για πετρέλαιο, σημειώνει ο κ. Τσινιάρης.
Όσο δε για τις συναλλαγές, αυτές γίνονται «όλες τοις μετρητοίς», αν και φέτος αναμένεται πολλές αγορές να γίνουν και με πλαστικό χρήμα: «αυτή τη στιγμή η κάρτα, χρεωστική και πιστωτική, κάπως βελτιώνει την κατάσταση σε ό,τι αφορά τη ζήτηση, καθώς όσοι έχουν πιστωτική κάρτα έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον να αγοράζουν το πετρέλαιο και να το πληρώσουν μετά από ένα μήνα» καταλήγει ο κ.Τσινιάρης.