Ειδικότερα, όσον αφορά στα Μαθηματικά, τα θέματα ήταν εντός ύλης και με κλιμακωτή διαβάθμιση και, σύμφωνα με τον Σπύρο Βαλασόπουλο, καθηγητή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, αν και αρκετά απαιτητικά, ήταν ωστόσο πιο εύκολα από την περυσινή χρονιά. «Τα θέματα σε πλήθος ήταν αρκετά και ορισμένα ήθελαν σύνθετη και ευρηματική σκέψη. Ωστόσο, ένας διαβασμένος μαθητής μπορεί να φτάσει το 15-16», εκτίμησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για τις πιο υψηλές βαθμολογίες θα μετρήσει το κατά πόσον ο κάθε μαθητής μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο χρόνο που είχε διαθέσιμο για να απαντήσει όλα τα θέματα, αλλά και το κατά πόσον μπόρεσε να αναπτύξει τις δικές του ιδέες για να λύσει τα πιο απαιτητικά υποερωτήματα.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις από τα φροντιστήρια «ΘΕΣΜΟΣ»
Στον αντίποδα, η εξέταση των Αρχαίων, που έγινε για πρώτη φορά φέτος με τις αλλαγές που είχε προωθήσει το υπουργείο Παιδείας την περασμένη χρονιά, δεν έκρυβε παγίδες. Σύμφωνα με την Αγγελική Νικητοπούλου, φιλόλογο και συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αθηναίων, τα θέματα ήταν αρκετά εύκολα και βατά.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις από τα φροντιστήρια «ΣΤΟΧΟΣ»
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ
12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).