Με αυτή τη φράση απαντά στον Παύλο Πολάκη η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξή της.
Μιλώντας στην Καθημερινή, η διακεκριμένη βυζαντινολόγος ανέφερε πως «όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. “Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα”, μου είπε. Από την Κυριακή το πρωί που κυκλοφόρησε η Καθημερινή με τη συνέντευξή μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλεφωνήματα έχω δεχθεί, από Έλληνες και Γάλλους, από γνωστούς και αγνώστους».
Η κυρία Γλυκατζή Αρβελέρ στη συνέχεια δήλωσε πως δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς της προσάπτει ο κ. Πολάκης: «Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία».
«Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! (Γελάει) Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Γεώργιος Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα…», είπε η κυρία Γλυκατζή Αρβελέρ.
Παράλληλα απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν έχει θυμώσει με τα σχόλια του κ. Πολάκη ενώ διερωτήθηκε: «Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;».
«Αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος. Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…», κατέληξε η κυρία Γλυκατζή Αρβελέρ.
Πολάκης: Έχει δηλώσει υποταγή στον Μητσοτάκη
Ο Παύλος Πολάκης, μέσω Facebook όπως άλλωστε συνηθίζει, επιτέθηκε στην Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ αναφέροντας πως έχει δηλώσει υποταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ανάρτησή του:
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν 17 άτομα για επεισόδια - Αντιδρούσαν στη φιλοξενία μεταναστών
«Είπε η κυρία Πρύτανης που έχει δηλώσει «υποταγή» στον Κυριακό Μητσοτάκη από τον Νοέμβρη του ’15, και με ποίημα μάλιστα… αφού είχε στηρίξει και το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για να μας σώσει…
ΟΛΕΣ οι εφεδρείες του συστήματος στη μάχη για να βγει ο Κυριάκος…
Υ.Γ. Με ξέρατε και χθες κυρία Πρύτανης όσον αφορά τη μόρφωση, τις σπουδές μου,τους βαθμούς μου,τη δουλειά μου ως γιατρός; Διαβάσατε τι έχουμε καταφέρει 4 χρόνια στο χώρο της δημόσιας υγείας που παραλάβαμε σε αποσύνθεση ή ενημερώνεστε μόνο από τα ρεπορτάζ των σταθμών ΣΚΑΪ και Σταρ;
Ή μήπως έχετε τυφλωθεί από τα πτυχία και την αισθητική των κυρίων Γεωργιάδη, Μπογδάνου, Αϊβαλιώτη κλπ κλπ;
ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ Ω ΕΤΑΧΘΗ…
Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θέλει να τον κυβερνήσει. Αυτά και ΤΕΛΟΣ .»
Υπενθυμίζεται πως η κυρία Αρβελέρ είχε δηλώσει πως «όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Όταν διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί», προκαλώντας την αντίδραση του Παύλου Πολάκη.
Ολόκληρη η απάντηση της Ελένης Γλυκατζή Αρβελέρ στην Καθημερινή την Κυριακή στην ερώτηση «Στο ότι δεν υπάρχουν ενάρετοι πολιτικοί οφείλεται, λοιπόν, η αναξιοπιστία της πολιτικής;»:
Οταν στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που δεν ξέρουν όχι μόνο τι είναι η Ευρώπη και πώς δουλεύει αλλά ούτε μία ξένη γλώσσα, η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Οταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Οταν διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί.
Από παιδί άκουγα τους γονείς μου να λένε ότι δύο είναι τα θηλυκά κακά που μας κατέστρεψαν: η Ιστορία και η πολιτική. Την Ιστορία προσπάθησα να τη δαμάσω. Με την πολιτική ουδέποτε ασχολήθηκα. Είχα πει κάποτε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολιτική παρακμή. Με κοίταξε αγριεμένος και με ρώτησε γιατί. Του απάντησα: Επειδή τα εθνικά θέματα γίνονται πολιτικά, τα πολιτικά κομματικά και τα κομματικά προσωπικά. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνεται το εθνικό όραμα. Και μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει αλλάξει.