Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μεταξύ των θυμάτων τους συμπεριλαμβάνονται πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν η αγωνίζονται στην Ελλάδα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία του Ολυμπιακού. Η αρχή του τέλους για τους “ποντικούς με το Lexus” έγινε τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο παίκτης του Ολυμπιακού, τότε, Φελίππε Πάρντο κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσαν ενώ έφευγε από το σπίτι του για να πάει σε προπόνηση και υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα της Γλυφάδας με αποτέλεσμα η ομάδα να μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.
Οι ποδοσφαιριστές που έπεσαν θύματα
Σισέ – Ολυμπιακός
Ομάρ Ελαμπντελαουί – Ολυμπιακός
Μπίρμπας Νάτχο – Ολυμπιακός
Μεχντί Καρσελά – Ολυμπιακός (πρώην)
Οτζίτζα Οφόε – Ολυμπιακός (πρώην)
Ματίας Ναουέλ – Ολυμπιακός
Ζοζέ Σα – Ολυμπιακός
Σέρχιο Αραούχο – ΑΕΚ (πρώην)
Κλήρωση Eurojackpot (22/11): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα
Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου Αττικής, δύο αλλοδαποί, ένας 34χρονος άνδρας και 35χρονη γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς επιπλέον αλλοδαποί, συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.
Ο τρόπος δράσης τους
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο (2) οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως “επιχειρησιακό” για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως “υποστηρικτικό” που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως “όχημα διαφυγής” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.
Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν “επιχειρησιακές” τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.
Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.
Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.
Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο (2) σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, καθώς και δύο (2) “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.
Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.