Οι δύο εναπομείναντες γιατροί παραιτήθηκαν, μαζί με τέσσερις από τις πέντε νοσηλεύτριες, με αποτέλεσμα στη Μονάδα να έχει μείνει μόλις μία νοσηλεύτρια για 30 ασθενείς που εξυπηρετεί.
Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης αναφέρει ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των νεφροπαθών. Στη Μονάδα υπηρετούσαν δύο γιατροί και πέντε νοσηλεύτριες, αλλά η λειτουργία της είναι δύο βάρδιες για τρεις ημέρες τη βδομάδα και μία βάρδια για δύο ημέρες την εβδομάδα. «Πώς να τα βγάλουν πέρα; Φανταστείτε σε τι σημείο έφτασαν», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Κλήρωση Τζόκερ (07/01): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Οι παραιτηθέντες εξακολουθούν να είναι στις θέσεις τους για ένα μήνα καθώς οι παραιτήσεις δε γίνονται αμέσως δεκτές, ωστόσο τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και ο Σύλλογος Νεφροπαθών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το διάστημα αφού γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις.
Το θέμα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κεφαλλονιάς ανέδειξαν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας και Ανδρέας Λοβέρδος, ρωτώντας τον υπουργό Υγείας εάν θα προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού νοσηλευτών ώστε να λειτουργεί εύρυθμα η Μονάδα.
Την ίδια ώρα, στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, παραιτήθηκαν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δύο παθολόγοι, με αποτέλεσμα να είναι επισφαλής η λειτουργία και της παθολογικής κλινικής. «Το ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου δε λειτουργεί πολλές φορές απόγευμα – νύχτα λόγω έλλειψης προσωπικού. Υπάρχει ένας τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο σε κάθε βάρδια», προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ στη μακρά λίστα με τις ελλείψεις.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου