Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Λ.Π. και ο Ε. Π. είχαν συλληφθεί για κλοπές αλλά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ο μεν στην Κέρκυρα για ληστείες κατ’ εξακολούθησιν και ο δε στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο.
Οι Αλβανοί κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η απόδραση των δυο Αλβανών έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, αν και η απόδραση σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 20:30 όπως διαπιστώθηκε από τις κάμερες των φυλακών!
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό ήταν πως δεν υπήρχε σκοπός ούτε στη σκοπιά 6, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες πως… άδεια ήταν και η σκοπιά 5 που βρίσκονται κοντά στο σημείο της απόδρασης.
Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Tο υπουργείο Δικαιοσύνης, δέκα ώρες μετά την απόδραση δύο προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης.
Κλήρωση Τζόκερ (24/12): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν
Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι διατάχθηκε καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό, προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα καταστήματα κράτησης από το υπουργείο (στις 11/12/2018, στις 19/12/2018 και στις 27/12/2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».
Ακόμα, το υπουργείο αναφέρει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη».
Από πίνακα που επισυνάπτει το υπουργείο, προκύπτει ότι το έτος 2013 σημειώθηκαν 13 αποδράσεις από τις φυλακές, έξι το 2012, από δύο κατά τα έτη 2009-2011, επίσης δύο το 2006, το 2004 και το 2000, ενώ από μια απόδραση σημειώθηκε κατά τα έτη 2001 και 2002.
Βέβαια πολλοί ήταν εκείνοι που σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου ανέφεραν ότι είναι η πρώτη απόδραση από κλειστού τύπου φυλακές γιατί με τον νόμο Παρασκευόπουλου οι βαρυποινίτες δεν είχαν διάθεση να σχεδιάσουν σχέδια απόδρασης καθώς έβγαιναν έξω με την βούλα του κράτους.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]