Έτσι, ζητείται η διερεύνησή του, σχετικά με το αδίκημα «της παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά του Δημοσίου» σε ό,τι αφορά τη σύμβαση προμήθειας του C4i, από την οποία το όφελος που επεδίωξε και πέτυχε και η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δρχ. ή 150.000 ευρώ».
Μια κατάθεση που όμως «γρατζουνάει» ακόμα και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη καθώς αναφέρει ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για τη συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4i από τον Χριστοφοράκο».
Η κατάθεση αυτή, που έχει φέρει προ μιας ακόμα νέας Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής τον Γιάννο Παπαντωνίου και έχει ανάψει από χθες το βράδυ νέες «φωτιές» στην αυλή του ΠΑΣΟΚ με τις αναφορές που έχει κάνει για τον Κώστα Σημίτη, είναι αυτή του πρώην γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Βασιλάκου, την περίοδο από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010. Ενα επιτελικό στέλεχος στις προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς χειρίστηκε προγράμματα και συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας από τον Απρίλιο του 2003.
Προσλήψεις 600 ειδικών φρουρών
Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, ενώ πιθανολογεί «με εκτίμηση ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου», οι άλλες εκτιμήσεις που κάνει, ότι δηλαδή «γνώριζε και γνωρίζει ο κ. Σημίτης για τις παράνομες προμήθειες του C4i», δεν στάθηκαν ικανές για να συμπεριλάβουν και τον πρώην πρωθυπουργό ως ελεγχόμενο στη δικογραφία αυτή!
Αμεση και έντονη πάντως ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, λίγο μετά την ανακοίνωση της δικογραφίας στην Ολομέλεια και τη διαρροή της κατάθεσης του κ. Ευάγγελου Βασιλείου, να κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες, αστείους ισχυρισμούς από έναν καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη» αλλά και για «μια ακόμα επίθεση κατά της παράταξής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την παραθεσμική Δεξιά με κατασκευασμένες κατηγορίες».
Η αναφορά του κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου περί κατάθεσης ενός «καταδικασμένου» έγινε καθώς πρωτοδίκως ο κ. Βασιλάκος έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια με αναστολή για σύμβαση που αφορούσε το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η δικογραφία που έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή και ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα και τυπικά στην Ολομέλεια ανοίγει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα επί του συνόλου της δικογραφίας για να κινήσουν, εάν θέλουν, τις διαδικασίες για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής.
Τα στοιχεία και οι καταθέσεις είναι περασμένα σε ένα στικάκι και μέσα σε αυτές είναι και οι καταθέσεις που έχει κάνει στη Δικαιοσύνη η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas και φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου, σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα ραντεβού που είχε με πολιτικούς.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]