Σε πνιγμό φέρεται να αποδίδεται, μετά την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 5χρονου κοριτσιού που -μαζί με τον 44χρονο πατέρα της, που επίσης έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα- επέβαινε στη λάντζα που εμβολίστηκε από το μοιραίο σκάφος στην Αίγινα, το μεσημέρι της Τρίτης.
Όπως και ο καπετάνιος της λάντζας, έτσι και το κοριτσάκι έπεσε ζωντανό στη θάλασσα, χωρίς ωστόσο -σε αντίθεση με τον 58χρονο Στέλιο Τρίμη- να έχει χτυπήσει από την σύγκρουση οπουδήποτε πάνω στο πλοιάριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σώμα της 5χρονης δεν υπάρχουν κακώσεις.
Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιος είχε βοηθήσει το παιδί, αν είχε ρίξει ένα σωσίβιο στη θάλασσα, η μικρή θα μπορούσε -ή, έστω, θα είχε περισσότερες πιθανότητες- να είχε ζήσει.
Για τον πατέρα της άτυχης 5χρονης φέρεται να προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση ότι επίσης πέθανε από πνιγμό, ενώ στο σώμα του βρέθηκαν ελάχιστες κακώσεις.
Σημειώνεται ότι αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τέταρτο νεκρό του δυστυχήματος, η σορός του οποίου καθυστέρησε να ταυτοποιηθεί.
Ποιοι ήταν στο μοιραίο ταχύπλοο
Από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι στο ταχύπλοο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” Τ. Αίγινας 171 επέβαιναν τα κάτωθι τέσσερα (04) άτομα:
Λυκουρέζος Θρασύβουλος, ετών 77, ως Κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες της παράβασης των άρθρων 94, 302, 310 και 278 του Π.Κ., ήτοι συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.
Βενετσιάνος Επαμεινώνδας – Παύλος, ετών 83
Βενετσιάνου Ευθυμία, ετών 80
Καρακάση Θεοδότη, ετών 65.
Οι νεκροί
Από τους επιβαίνοντες στο βυθισθέν Ε/Γ–Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΑ” Ν. Αίγινας 66 ανασύρθηκαν νεκροί οι:
Τρίμης Στυλιανός, ετών 58, Κυβερνήτης
Κατιφές Θεοδόσιος, ετών 44
Κατιφέ Σεβαστή, ετών 5
Cherednyk Jevgen, ετών 35, χωρίς να έχει επίσημα ταυτοποιηθεί από οικείους του.
Οι τραυματίες
Επίσης, από τους διασωθέντες του Ε/Γ – Τ/Ρ, τραυματίες είναι οι:
Γεωργιάδης Μιχαήλ, ετών 64
Λαμπρακόπουλος Γεώργιος, ετών 26
Λαμπρακόπουλος Μιχαήλ, ετών 16
Σίδερης Αναστάσιος, ετών 28, καθώς και η
Cherednyk Anastasiia, ετών 28, Ουκρανικής υπηκοότητας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της παραμένει ακόμα νοσηλευόμενη στο ΚΑΤ.
Οι διασωθέντες
Τέλος, στο Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΝΤΩΝΙΑ” Ν. Αίγινας 66 επέβαιναν και διασώθηκαν και οι κάτωθι:
Πλούμπης Δημήτριος, ετών 36
Xenika – Κατιφέ Olga, ετών 44
Κατιφές Θεόδωρος, ετών 9
Αναστασίου Αναστάσιος, ετών 42
Αρκουζή Αλεξάνδρα, ετών 36
Αναστασίου Αναστασία, ετών 6
Μπενέκου Ελένη, ετών 20
Μπρέγκου Ίλντα, ετών 21
Χατζηδιάκος Άγγελος, ετών 20
Σακελλαράκης Ιωάννης – Παναγιώτης, ετών 21
Αναστασίου Ιωάννης, ετών 10
Χρυσοβελώνη Αναστασία, ετών 32
Γεωργιάδη Χρυσούλα, ετών 36
Γεωργιάδη Δανάη, ετών 9
Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, ετών 37
Ο 77χρονος καπετάνιος που θα απολογηθεί την Παρασκευή είπε ότι έτρεχε με τουλάχιστον 21 ν.μ. σε εκείνο το σημείο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, μια ταχύτητα την οποία χαρακτήρισε ως «αδιανόητη». Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν ότι ο χειριστής του μοιραίου σκάφους έτρεψε με μεγαλύτερη ταχύτητα.
Κυβέρνηση: Ψέματα ότι στο ταχύπλοο επέβαιναν 3 υπουργοί
Εντονη αντίδραση είχε το μέγαρο Μαξίμου σε δημοσιεύματα που ενέπλεκαν στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας υπουργούς της κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωσή της, η Ολγα Γεροβασίλη διέψευσε ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιώργος Σταθάκης και Θοδωρής Δρίτσας.
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα. Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες.