“Το λιμενικό στην Κυλλήνη ζήτησε χαρτιά, γιατί τα αναφέρουν όλα”, τόνισαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: “Μάθαμε ότι στη Ζάκυνθο δεν έγινε καμιά αναφορά για τα χαρτιά μας, ούτε στο τελωνείο, ούτε στο λιμεναρχείο”.
Το θέμα αποκάλυψε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή ο Σταύρος Κοντονής.
ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Επιδόματα, συντάξεις Ιανουαρίου, εφάπαξ - Δείτε πότε καταβάλλονται
«Πριν 2-3 μέρες το διοικητικό πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης» ανέφερε σε παρέμβασή του ο Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι «υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διοικητική διακοπή της κράτησης. Το λέω αυτό προς ενημέρωση της Βουλής αλλά και προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, για να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο».
«Η Ελλάδα όμως είναι κράτος δικαίου και δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα όχι μόνο στη γείτονα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι μέχρι τώρα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται» κατέληξε.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]