Όπως αναφέρει η anogi.gr, τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον περασμένο Iούλιο όταν τιμήθηκε από τον Δήμο Ανωγείων και το ΑΚΟΜΜ, με το όνομα του να δίνεται σε αίθουσα εκδηλώσεων του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη.
Ο Γεώργιος Κλάδος γεννήθηκε στα Ανώγεια το 1923. Γιος του Γιάννη Κλάδου αγωνιστή της Μάχης της Κρήτης και της Ειρήνης Σκουλά. Πήγε στο δημοτικό σχολείο Ανωγείων, φοίτησε στο Γυμνάσιο της Πόμπιας και τελείωσε το Γυμνάσιο του Ρεθύμνου. Γράφτηκε στην Ιατρική και μετά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εμφύλιος πόλεμος ωστόσο δε του επέτρεψε να πάρει πτυχίο. Ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση τη περίοδο της Κατοχής ανέντακτος στην αρχή και στη συνέχεια από τις τάξεις του ΕΑΜ. Ήταν Γραμματέας της ΕΠΟΝ και μέλος του Ν.Ε.ΕΑΜ Ρεθύμνης.
Έγκυος τριών μηνών η Δόμνα Μιχαηλίδου! - Στιγμές απόλυτης ευτυχίας για το ζευγάρι
Η πρώτη μέρα του πολέμου για τον έφηβο τότε Γεώργιο Κλάδο υπήρξε η συμμετοχή του στον Λατζιμά μαζί με άλλους Ανωγειανούς για να στηρίξουν τους ένοπλους μαχητές στην Μάχη της Κρήτης. Στην διάρκεια της δικτατορίας εξέδιδε και κυκλοφορούσε την παράνομη εφημερίδα “Ξαστεριά”. Παρέμεινε στην παρανομία για 5 χρόνια ενώ για τις πολιτικές του ιδέες είχε εξοριστεί συνολικά στη ζωή του 8 χρόνια στην Ικαρία, στη Μακρόνησο και στον Αι Στράτη.
Εξελέγη δήμαρχος Ανωγείων το 1965 μέχρι το 1967 όπου η Χούντα τον απέλυσε αμέσως και τον οδήγησε για πέντε χρόνια στην παρανομία. Μετά τη πτώση της δικτατορίας εξελέγη δήμαρχος συνολικά από το 1975 έως το 1990. Ανάμεσα στις πολλές καινοτόμες ιδέες και πράξεις του ήταν η ίδρυση του ΑΚΟΜΜ το 1988 του οποίου υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος και του ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης του οποίου υπήρξε πρόεδρος μέχρι το 2002. Ιστορία στα Ανώγεια έγραψαν και οι μουσικές εκδηλώσεις στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με τον Μάνο Χατζιδάκη και άλλους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες και ποιητές. Για τον Γεώργιο Κλάδο ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκης είχε τονίσει τότε:
“Τα Ανώγεια έχουν ένα δήμαρχο που δεν το περιμένεις. Ένα δήμαρχο που δε φιλοδοξεί να γίνει Υπουργός Πολιτισμού. Αλλά που έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με τον Πολιτισμό από όση έχει ολόκληρο το Υπουργείο που ανέφερα. Δικό του το όνειρο για τους αγώνες της Λύρας και να που φέτος γίνονται οι δεύτεροι..(Κυριακή 13 Αυγούστου 1978:Τα σχόλια του ΤΡΙΤΟΥ)..