Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες (δύο Ιταλοί και τέσσερις Αλβανοί) για την ίδια υπόθεση είχαν προφυλακιστεί τις προηγούμενες ημέρες.
Επίσης απολογήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι δύο Έλληνες, ο 65χρονος επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης που δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και ο 43χρονος ιδιοκτήτης πάρκινγκ σκαφών στα Καλύβια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος, μέσω ναυτιλιακών εταιρειών, είχε εξασφαλίσει στο κύκλωμα υπερσύγχρονα και ειδικά μετασκευασμένα ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Το ένα σκάφος είναι αυτό που καταδίωξε το Λιμενικό Σώμα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλβανία έως την Τζιά, ενώ ένα δεύτερο παρόμοιων δυνατοτήτων και ιπποδύναμης σκάφος κατασχέθηκε στο πάρκινγκ σκαφών του 43χρονου.
Πολυτεχνείο: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Βροχή μολότοφ μετά το τέλος της πορείας
Ο 65χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι πράγματι είχε εταιρεία που ναύλωνε ταχύπλοα σκάφη σε τρίτους, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες και στο παρελθόν ο 65χρονος επιχειρηματίες ήταν διαχειριστής σκαφών που είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.
Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας Ιταλός, 31 ετών, ο οποίος απολογήθηκε και ήδη προφυλακίστηκε. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα για να παραλάβει σκάφος που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου, με την ιδιότητα του πλοηγού, να το μεταφέρει σε ναυπηγεία της Ιταλίας για επισκευές και πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις ναρκωτικές ουσίες και τη μεταφορά τους.
Ο 57χρονος Ιταλός, ο οποίος επέβαινε στο ταχύπλοο, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε από το κύκλωμα, καθώς χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό και αναγκάστηκε να αναλάβει τη μεταφορά. Ο 57χρονος είναι παλιός γνώριμος των ελληνικών Αρχών, καθώς κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών στην Εύβοια. Όταν του χορηγήθηκε άδεια από τις φυλακές δεν επέστρεψε.
Και οι 11 κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.