Ο ιστότοπος συνδέεται με πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνδέονται με τον στρατό, ενώ άλλοι με ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με την αμερικανική «New York Post», τα έσοδα που συγκεντρώνονται ενισχύουν τις πολεμικές προσπάθειες της Ουκρανίας και βοηθούν στην επανεγκατάσταση όλων όσοι εκτοπίστηκαν από τη ρωσική εισβολή.
Στη συνέχεια, οι χρηματοδότες πρέπει να στείλουν στην πλατφόρμα μία φωτογραφία από την απόδειξη της δωρεάς τους.
Αφού «εγκριθεί» η φωτογραφία της απόδειξης δωρεάς, ο χρηματοδότης λαμβάνει μια τολμηρή φωτογραφία ενός εκ των 35 γυναικών και τριών αντρών που συμμετέχουν ως εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια.
Η ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο εγχείρημα ανήκει στην 23χρονη Ναστάζια Νάσκο και μάλιστα μόνο λίγες μέρες αφότου ξεκίνησε η εισβολή του ρωσικού στρατού στη χώρα της, στις 24 Φεβρουαρίου.
Τις μέρες εκείνες, η Ναστάζια είχε γράψει στο Twitter ότι χρειαζόταν επειγόντως κάποιον που θα μπορούσε να μεταφέρει έναν δικό της άνθρωπο στο Χάρκοβο με αυτοκίνητο.
Απελπισμένη καθώς ήταν και αφού δεν ανταποκρινόταν αρχικά κανείς, η κοπέλα έγραψε, μισοαστεία – μισοσοβαρά, ότι θα έστελνε μια γυμνή της φωτογραφία σε όποιον προθυμοποιούνταν να τη βοηθήσει.
Σε λιγότερο από 5 λεπτά, η Ναστάζια δέχθηκε πάνω από 10 μηνύματα. Εν τέλει έστειλε τη φωτογραφία της σε έναν άνδρα και όλα πήγαν καλά.
Μετά από αυτό, η 23χρονη και η φίλη της, Αναστάζια Κουσμένκο, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια την πλατφόρμα «TerOnlyFans», ένα λογοπαίγνιο που συνδυάζει το «Ter», που είναι συντομογραφία της «εδαφικής άμυνας» (territory defence), με το «OnlyFans».
Επίθεση με μαχαίρι στο Τελ Αβίβ: Τρεις τραυματίες - Νεκρός ο δράστης
Όπως δήλωσε η κοπέλα στο «Insider», μέσα στους πρώτους μήνες η σελίδα της είχε συγκεντρώσει πάνω από 700.000 δολάρια. Σύμφωνα με τη Νάσκο, οι περισσότεροι δωρητές είναι από την Ουκρανία και ακολουθούν η Ολλανδία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει μέχρι τώρα ήταν 2.800 δολάρια σε κρυπτονομίσματα.
«Δεν είμαστε ιερόδουλες , προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον πόλεμο», λέει η 23χρονη με καταγωγή από την Λευκορωσία, η οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Κίεβο.
Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η Ναστάζια μετακόμισε στη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου εργάζεται ως υπεύθυνη μάρκετινγκ σε εταιρεία αθλητικών ειδών. Η Αναστάζια Κουσμένκο παραμένει στο Κίεβο και διευθύνει από κοινού τον ιστότοπο με την Νάσκο.
Οι δύο κοπέλες προωθούν τον ιστότοπό τους μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων «Telegram».
Η Νάσκο δήλωσε πως, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, θα συνεχίζει να λειτουργεί και ο ιστότοπος. «Θα τελειώσουμε το έργο μας όταν πεθάνει ο Πούτιν και η Ρωσία σταματήσει την επιθετικότητά της», ξεκαθάρισε.
Ειδήσεις σήμερα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Καλείται ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Τουρκία: Μωρό έπεσε από μπαλκόνι στην πλάτη ενός άνδρα – Το συγκλονιστικό βίντεο