Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε σε ομιλία της υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, που προέτρεπε τους συμμάχους του Κιέβου να «αυξήσουν» τη στρατιωτική παραγωγή για να βοηθήσουν την Ουκρανία.
Οι δυτικοί σύμμαχοι υποστηρίζουν ότι η βοήθειά τους στην Ουκρανία δεν ισοδυναμεί με στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ. Όμως ο Πεσκόφ είπε σήμερα (28/4) στους δημοσιογράφους: «Η τάση να παραχωρούνται όπλα, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων στην Ουκρανία, απειλεί την ασφάλεια της ηπείρο και προκαλεί αστάθεια».
Πούτιν: «Σκληρή και ακαριαία απάντηση για όσους μπλεχτούν στα πόδια μας»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτοξεύει απειλές κατά της Δύσης και όσων χωρών «μπλεχτούν στα πόδια» της Ρωσίας.
Μιλώντας χθες Τετάρτη (27/4) στο Συμβούλιο των Νομοθετών στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν δήλωσε ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» και «σκληρά» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις σχετικά με αυτό», δήλωσε.
Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν τόνισε ότι τα σχέδια της Δύσης να «στραγγαλίσει» οικονομικά τη Ρωσία έχουν αποτύχει, ενώ για ακόμη μια φορά επανέλαβε την πεποίθηση ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» του στην Ουκρανία θα στεφθούν με επιτυχία.
Ζαχάροβα: «Δεν θα διστάσουμε να χτυπήσουμε»
Νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απείλησε ευθέως τις χώρες της Δύσης, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν θα δίσταζε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στις χώρες του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
«Αντιλαμβανόμαστε ότι, εάν ο σκοπός είναι να σταματήσει ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό που κάνουν οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος».
«Απ’ όσο καταλαβαίνω, μια από αυτές τις χώρες είναι η μεγάλη Βρετανία» είπε η Ζαχάροβα την Τετάρτη 27/4 σε δήλωσή της, που ήρθε ως απάντηση σε προηγούμενες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας. Ο Γουάλας είχε πει την Τρίτη (26/4) ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές υποδομές, προσθέτοντας ότι θα ήταν «απόλυτα νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε αυτές τις επιθέσεις.
Αν και πιστεύεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε, κατηγορώντας το βρετανικό για προβοκάτσια, λέγοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντεπιτεθεί σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο, ακόμα και εάν σε αυτά υπήρχαν δυτικοί διπλωμάτες.
«Όπως έχουμε προειδοποιήσει, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα για να εξαπολύσουν αντίποινα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο. Η παρουσία συμβούλων από δυτικές χώρες στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων δεν θα αποτελέσει απαραίτητα πρόβλημα για τη Ρωσία, στην λήψη μιας απόφασης για την εξαπόλυση αντίποινων», είπε εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ την Τρίτη.
Ειδήσεις σήμερα
Άγιο Όρος: Τα ρωσόφιλα μοναστήρια και οι επιδιώξεις του Κρεμλίνου
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Έβγαλε τη μάσκα και προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό
Δολοφονία Σκαφτούρου: Σαρώνουν τις επικοινωνίες των δραστών
Πάτρα: Η έρευνα για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και οι νέες καταθέσεις
Ηπατίτιδα: Ψάχνουν ύποπτα περιστατικά και στην Ελλάδα