Σύμφωνα με τις καταγραφές που παρουσιάζουν οι εφημερίδες La Reppublica και Le Soir, οι Βέλγοι στις αναφορές τους σχετικά με τις συνομιλίες αναφέρουν:
Στις 24/12 λίγες μέρες μετά τη σύλληψή της: «Η Εύα έχει καταρρεύσει από την καταστροφή που έχει υποστεί, αισθάνεται ντροπή. Η αδερφή της την παρηγορεί και τη διαβεβαιώνει ότι θα ξεχαστούν γρήγορα».
Στις 26/12 νέα επικοινωνία με την αδερφή της: «Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει διαμέρισμα στο Κολωνάκι για να έχει ένα έσοδο. Η Μανταλένα σκέφτεται να τερματίσει τη λειτουργία της επιχείρησής της».
Στις 8/1 και σε μια πιο ενδιαφέρουσα συνομιλία η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδερφή της: «Η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδερφή της να πάρει κάποια USB, δίπλα από τον καθρέφτη».
Την «καίει» ο Παντζέρι για 250.000 ευρώ από το Κατάρ
Για μια συνάντηση στο Κατάρ τον Μάιο του 2019, έχει κάνει λόγο ο μάρτυρας – κλειδί και κατηγορούμενος για το Qatar Gate, Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει μιλήσει στις βέλγικες αρχές με σκοπό να «ελαφρύνει» τη δική του θέση.
Μεταξύ πολλών άλλων, ο Αντόνιο Παντζέρι, κάνει λόγο για μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο Κατάρ. Αρχικά στο «ραντεβού» ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί εκείνος, όμως λίγο πριν την πραγματοποίησή του ενημέρωσε πως δεν θα τα καταφέρει.
Σύμφωνα με τον Παντζέρι, η συνάντηση θα είχε σαν θέμα τις Ευρωεκλογές του 2019. Συγκεκριμένα θα συζητούσαν τους όρους και τις κατευθύνσεις του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ. «Ήταν αναγκαίο να «ποντάρουν» σε υποψηφίους που θα εκλέγονταν σίγουρα» φέρεται να λέει ο Παντζέρι στις βέλγικες αρχές.
Έδωσα στο Κατάρ δύο ονόματα: Αντρέα Κοτσολίνο και Λάρα Κόμι. Ο Φρανσέσκο Τζόρτζι μίλησε για τη σύντροφό του, την Εύα Καϊλή. Αυτοί οι υποψήφιοι χρειάζονταν λεφτά για τις εκλογικές τους καμπάνιες. Είμαι σίγουρος ότι μετά τη συνάντηση στη Ντόχα μεταξύ των συγκεκριμένων ανθρώπων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, αν και εκφράζει αμφιβολίες για την παρουσία της Εύας Καϊλή, είναι σίγουρος ότι οι Αρχές του Κατάρ αποδέσμευσαν πόρους ύψους 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους τρεις υποψηφίους.
Την επίθεση στο Μαγδεμβούργο καταδικάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ικανοποίηση για την αποφυλάκιση Τζόρτζι
Δεν έκρυψε την ευχαρίστησή της η Εύα Καϊλή για την αποφυλάκιση του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο ένας εκ των δικηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Είναι χαρούμενη που το παιδί της θα είναι με τον πατέρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι «δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Χάρηκε που στα γενέθλια της κόρης τους ο πατέρας της θα είναι μαζί της. Αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση»
Σχετικά με την απόφαση αποφυλάκισης του Τζόρτζι, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή εξήγησε πως «έχει παρθεί εδώ και 10 ημέρες και το γνωρίζαμε, καθώς μας το είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος. Ο Τζόρτζι θα αφεθεί ελεύθερος επειδή συνεργάστηκε με τις δικαστικές και τις εισαγγελικές αρχές στις Βρυξέλλες»
Έπειτα μετέφερε τα λόγια της Εύας Καϊλή μέσα από τις φυλακές, μέσα από τις φυλακές του Χάρεν: «Δεν πρόκειται, ό,τι και να γίνει, να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος. Μου λείπει το παιδί μου, αλλά δεν πρόκειται να ομολογήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μιλώντας γενικότερα για το σκάνδαλο του Qatargate και τα όσα υποστήριξε ο Αντόνιο Παντσέρι, αναφορικά με προεκλογική χρηματοδότηση της Εύας Καϊλή δήλωσε ότι «ο Παντσέρι τα είπε αυτά και εξασφάλισε ασυλία δική του, της γυναίκας του και της κόρης του» συμπληρώνοντας ότι «από εκεί που οι Αρχές θεωρούσαν τον Παντσέρι αφερέγγυο, ξαφνικά έγινε αξιόπιστος».
«Υπάρχει μία επιλεκτική διαρροή της δικογραφίας εις βάρος της κυρίας Καϊλή», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο δικηγόρος κατέληξε λέγοντας ότι με την αποφυλάκιση Τζόρτζι και Παντσέρι «γκρεμίζεται το επιχείρημα ότι αν αφεθεί ελεύθερη θα καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία. Ο Τζόρτζι τι θα κάνει; Θα τα ποτίζει; Ο Παντσέρι τι θα κάνει;».
Ειδήσεις σήμερα
Μάτι: 10 μαρτυρίες από μια τραγωδία που «καίει» τους ζωντανούς
Σύνταξη με διαγραφές οφειλών για επαγγελματικές και αγρότες
Εκλογές 2023: Η στρατηγική του Μαξίμου για τις κάλπες