Μιλώντας στο Συμβούλιο των Νομοθετών στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν δήλωσε ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» και «σκληρά» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις σχετικά με αυτό», δήλωσε.
Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν τόνισε ότι τα σχέδια της Δύσης να «στραγγαλίσει» οικονομικά τη Ρωσία έχουν αποτύχει, ενώ για ακόμη μια φορά επανέλαβε την πεποίθηση ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» του στην Ουκρανία θα στεφθούν με επιτυχία.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας έχουν αντέξει στις δυτικές κυρώσεις και υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις απόπειρες απομόνωσης της Ρωσίας. Σύμφωνα με έγγραφο που απέκτησε το πρακτορείο Reuters την Τετάρτη (27/4), το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξεως του 8,8% με 12, 4%, κάτι που δείχνει ότι οι κυρώσεις έχουν πράγματι αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία.
Ζαχάροβα: «Δεν θα διστάσουμε να χτυπήσουμε»
Νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απείλησε ευθέως τις χώρες της Δύσης, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν θα δίσταζε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στις χώρες του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι, εάν ο σκοπός είναι να σταματήσει ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό που κάνουν οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος».
Ουκρανία: «Τεράστιες εκρήξεις» στη Σούμι μετά από ρωσικά πλήγματα – Δύο νεκροί
«Απ’ όσο καταλαβαίνω, μια από αυτές τις χώρες είναι η μεγάλη Βρετανία» είπε η Ζαχάροβα την Τετάρτη 27/4 σε δήλωσή της, που ήρθε ως απάντηση σε προηγούμενες δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας. Ο Γουάλας είχε πει την Τρίτη (26/4) ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές υποδομές, προσθέτοντας ότι θα ήταν «απόλυτα νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε αυτές τις επιθέσεις.
Αν και πιστεύεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε, κατηγορώντας το βρετανικό για προβοκάτσια, λέγοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αντεπιτεθεί σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο, ακόμα και εάν σε αυτά υπήρχαν δυτικοί διπλωμάτες.
«Όπως έχουμε προειδοποιήσει, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη ετοιμότητα για να εξαπολύσουν αντίποινα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο. Η παρουσία συμβούλων από δυτικές χώρες στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων δεν θα αποτελέσει απαραίτητα πρόβλημα για τη Ρωσία, στην λήψη μιας απόφασης για την εξαπόλυση αντίποινων», είπε εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ χθες.
Ειδήσεις σήμερα
Σοκ στην Νέα Ιωνία: Νεκρός σε τροχαίο 19χρονος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου
Ντόμινο τρόμου στην Μολδαβία – Σύννεφα πολέμου καλύπτουν την Υπερδνειστερία
Γιάννης Σκαφτούρος: Σε 35 δευτερόλεπτα γάζωσαν τον… Θείο Τζο «ενοικιαζόμενοι εκτελεστές»
Fuel Pass: Πρεμιέρα με πάνω από 200.000 αιτήσεις – Ερωτήσεις-απαντήσεις για τους τους δικαιούχους
Παιδική ηπατίτιδα: Τα ύποπτά συμπτώματα και ο ρόλος του κορονοϊού